4,5 vivino

Nik Weis - St. Urbanshof - Piesporter Goldtröpfchen - Spätlese

325,00 kr

 

"Weis du"

Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en spytklat fra Mosel-floden. Det Mosel der laver nogle af verdens bedste Riesling vine.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Sød
DruerRiesling
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Skimmel Ost
År2017
Alkohol8,5 %
Vivino4,5
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Stor aroma, som tropisk gule frugter og søreme også modne solbær findes i næsen.

tabs-icon2 Smag

Vibrant, men stadig elegant smag og med masser af mineralitet.

tabs-icon3 Eftersmag

Bedårende eftersmag

Beskrivelse

Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter Nik Weiss en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Leiwen er et af de smukkeste steder i Mosel. Udsigten til de meget stejle skråninger og de bugtede flodsving, med de lange flodpramme er en unik oplevelse.

Fingeraftrykket fra Nik er florlette. ubesværede ekstremt godt lavede vine, hvis duft af pære, hvide blomster og mineralitet bare får dig til at vende tilbage til hans vine. Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

Igennem historien har byen Piesport haft ry for, at være en af de bedste vin byer i Mosel. Her ligger nemlig den verdensberømte vinmark Goldtröpfchen. Nik Weis's vinmarksstykke ligger på en af de ældste dele af den kendte mark og bliver i folkemunde kaldet: "Mosel Loreley". Det gør den fordi de stejle stenede skråninger når helt ned til floden.

Her er det netop at floden bugter sig som en stor hestesko og det er med til at solen kan sprede sine stråler og opvarme markerne med sin livgivende syntese. Netop det gør at her dyrkes noget af verdens bedste søde tyske vine, såsom Kabinett, Spätlese og Auslese vine.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 76% mere.
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

jpg.7.267