3,7 vivino

André Montessuy - Bourgogne Alicoté -

159,00 kr
  • Køb 6 for 139.95 pr. fl. og spar 12%

 

"Le Sauvir"

André Montessuy er et label under den meget anerkendte vinproducent Nicolas Potel. Under dette label har vi fundet en vin som er lavet 100 % på Alicoté druen. En uanseelig drue som står fuldstændig i skyggen af Chardonnay

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerAligoté
God TilAperitif, Asparges, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr
År2021
Alkohol12 %
Vivino3,7
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en flot hvidvin med lys gylden farve med et grønligt skær samt delikat frugtduft med noter af grønne æbler og et let strejf af syre.

tabs-icon2 Smag

Smagen er yderst elegant, frisk og frugtig med behagelig syre efterfulgt af en blid og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Aligote druen har været en del af det burgundiske vinlandskab i mere end 200 år, plantet sammen med Chardonnay. Den har nu fundet sin plads på de mindre vurderede steder, på plateauerne og i dalene, væk fra det dyrere land, der er reserveret til Pinot Noir og Chardonnay.

Når det kommer til vækstbetingelser, er Aligote ikke så nøjeregnende som mange andre sorter. Den er i stand til at producere sarte vine, når den dyrkes på den kalkholdige jord i Bourgogne. 

Aligoté-sorten opstod først i Bourgogne i det 17. århundrede og er resultatet af en krydsning mellem Gouais Blanc og Pinot Noir. Den deler også sin oprindelse med Chardonnay .

I lang tid led Aligoté-druen under at blive sammenlignet med Chardonnay, på trods af at den nogle gange blev plantet ved siden af ​​den i visse prestigefyldte appellationer som Corton-Charlemagne og Montrachet. Den blomstrede på de bedste bjergskråninger og producerede større, mere rigelige druer end Chardonnay-sorten.

I 1937 fik Aligoté-druen sammen med de andre Bourgogne AOC'er et første tegn på anerkendelse, med oprettelsen af ​​Régionale AOC, Bourgogne Aligoté, som blev godkendt til at blive produceret på tværs af Bourgogne.

I de sidste fem år er dets omdømme fortsat med at vokse. Bourgogne Aligoté er nu værdsat af vinelskere for sin livlighed og tørstslukkende egenskaber, og er populær blandt en hip ung kundekreds.

De er lækre som unge, men kan også lagres i nogle år for at nydes i deres fulde pragt. I deres ungdom tilbyder de hovedsageligt vegetabilske aromaer, hvor sorten kommer igennem. Men efter et par måneder i kælderen giver dette plads til terroiret.