- Beskrivelse
Dette er Nik Weis' 'hjemmebryg' fra weingut St-Urbans Hof og fra marken Bockstein.
En ganske svag restsødme og et lavt alkoholniveau er klassisk Mosel og skoleeksempel på nogle af verdens mest harmoniske vine. Sødme i Mosel er som bobler i Champagne, siger Nik selv og han ved, hvad han taler om. Ingen tilsat gær, ingen fikumdik og manipulation - kun jernhård forvaltning af områdets tradition og potentiale. Klasse.
Ockfen er en meget gammel vinby, som ligger ved Saar flodens bred. Den er kendt for sin berømte vinmark Bockstein, som med sine utroligt stejle sydvendte skåninger, laver Saar's bedste vine.
Jorden på de stejle skråninger består af dybtliggende skifersten, som på overfladen næsten er helt pulveragtig. Vinstokkens rødder elsker denne "fattige" jord og producere vine med stor mineralsk udtryk. På toppen af skråningen finder vi skoven, som samler den regn og indfanger fugten som falder. Dette medfører en konstant dræning, som igen gør at vinstokken ikke opsamler for meget vand.
Se hans hjemmeside HER
Se en dejlig video fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
- Populær blandt Vivino brugere. Mere end 60 bedømmelser
The 2016 Bockstein Kabinett displays intense and generously ripe fruit with very fine slate and floral aromas in the background. The wine is piquant and racy on the palate but also lush and refreshingly mineral, much leaner and straighter than expected and also dryer, purer and salty. Very stimulating and with great aging potential. A gorgeously crystalline and mineral Kabinett with nicely bitter grapefruit flavors in the aftertaste. 8% alcohol. Tasted from AP 13 17 in March 2018.
Wine spectator 91p
Plush pink-grapefruit and pomelo flavors burst from this light-bodied but intensely ripe Riesling. It's subtly sweet yet tangy, balanced by spine-tingling lime acidity and refreshing mineral complexities. Delicious already but it should improve through 2022, hold further
Wine Enthuasit 91p
James Suckling 92p
- Robinson 17p
There is no such thing as 'only' a Kabinett when it comes to the heady fragrance of the Bockstein, which brings together the finest of local fruit and – although it’s hard to extract single constituents – gooseberry, peach and apricot lead the charge. The true art is to transcribe this fruity melee to the palate in a light and lively manner befitting a first-class Kabinett. At St Urban-Hof they manage that with ease, adding the merest spritz to a charming sweetness, a citrusy acidity keeping an animating influence on the finish. (MS)
- Område og Producent
Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård.
Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.
Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.
Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)
Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.
En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.
Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"