4,0 vivino

Nik Weis - St. Urbans-Hof - Bockstein Kabinett - Mosel

225,00 kr

 

"Hjemmebryg"

Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en spytklat fra Mosel-floden. Det Mosel der laver nogle af verdens bedste Riesling vine.

Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Leiwen er et af de smukkeste steder i Mosel. Udsigten til de meget stejle skråninger og de bugtede flodsving, med de lange flodpramme er en unik oplevelse.

Fingeraftrykket fra Nik er florlette. ubesværede ekstremt godt lavede vine, hvis duft af pære, hvide blomster og mineralitet bare får dig til at vende tilbage til hans vine.  Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
DruerRiesling
God TilAperitif, Bløde Oste, Fisk, Frugt, Salat, Skaldyr
År2016
Alkohol8 %
Vivino4,0
tabs-icon1 Duft

Bockstein Kabinett viser intenst og generøst moden frugt med meget fine skifer og blomster aromaer i baggrunden

tabs-icon2 Smag
Vinen er pikant og klasseagtig på ganen, men også frodig og forfriskende mineralsk, meget "laid back" end forventet og også tørrer, renere
og lettere saltet. Meget stimulerende og med stor lagrings potentiale.
tabs-icon3 Eftersmag

En vidunderlig mineralsk kabinett med pænt bitter grapefrugtsmag i eftersmagen

Beskrivelse

Dette er Nik Weis' 'hjemmebryg' fra weingut St-Urbans Hof og fra marken Bockstein. 

En ganske svag restsødme og et lavt alkoholniveau er klassisk Mosel og skoleeksempel på nogle af verdens mest harmoniske vine. Sødme i Mosel er som bobler i Champagne, siger Nik selv og han ved, hvad han taler om. Ingen tilsat gær, ingen fikumdik og manipulation - kun jernhård forvaltning af områdets tradition og potentiale. Klasse.

Ockfen er en meget gammel vinby, som ligger ved Saar flodens bred. Den er kendt for sin berømte vinmark Bockstein, som med sine utroligt stejle sydvendte skåninger, laver Saar's bedste vine.

Jorden på de stejle skråninger består af dybtliggende skifersten, som på overfladen næsten er helt pulveragtig. Vinstokkens rødder elsker denne "fattige" jord og producere vine med stor mineralsk udtryk. På toppen af skråningen finder vi skoven, som samler den regn og indfanger fugten som falder. Dette medfører en konstant dræning, som igen gør at vinstokken ikke opsamler for meget vand.

Se hans hjemmeside HER

Se en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
most_user_rated Populær blandt Vivino brugere. Mere end 60 bedømmelser
 

The 2016 Bockstein Kabinett displays intense and generously ripe fruit with very fine slate and floral aromas in the background. The wine is piquant and racy on the palate but also lush and refreshingly mineral, much leaner and straighter than expected and also dryer, purer and salty. Very stimulating and with great aging potential. A gorgeously crystalline and mineral Kabinett with nicely bitter grapefruit flavors in the aftertaste. 8% alcohol. Tasted from AP 13 17 in March 2018.

 

Wine spectator 91p

Plush pink-grapefruit and pomelo flavors burst from this light-bodied but intensely ripe Riesling. It's subtly sweet yet tangy, balanced by spine-tingling lime acidity and refreshing mineral complexities. Delicious already but it should improve through 2022, hold further

 

Wine Enthuasit 91p

 

James Suckling 92p

 

  1. Robinson 17p

There is no such thing as 'only' a Kabinett when it comes to the heady fragrance of the Bockstein, which brings together the finest of local fruit and – although it’s hard to extract single constituents – gooseberry, peach and apricot lead the charge. The true art is to transcribe this fruity melee to the palate in a light and lively manner befitting a first-class Kabinett. At St Urban-Hof they manage that with ease, adding the merest spritz to a charming sweetness, a citrusy acidity keeping an animating influence on the finish. (MS)

Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

jpg.7.267

Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"