3,9 vivino

Le Plans des Moines - Vacqueyras - Rhone

275,00 kr
  • Køb 3 for 225.00 pr. fl. og spar 19%

 

"The fun Rhone"

Vacqueyras er et vinområde for røde, hvide og rosévine fra det vingårdsbestrøede område omkring sognene Vacqueyras og Sarrians i Frankrigs sydlige vinregion Rhônedalen.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilDansk Julemad, Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol14,5 %
Vivino3,9
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en utrolig flot vin med intens rødlilla farve, delikat duft

tabs-icon2 Smag

fyldig og koncentreret frugtsmag af solbær med noter af lakrids, silkebløde tanniner samt en lang og frisk eftersmag.

Beskrivelse
Landskabet omkring Vacqueyras er domineret af dets placering ved 'tæerne' af Dentelles de Montmirail-bakkerne. Mange af de fineste vingårde her ligger på de stejle, sydvestvendte kalkstenskråninger lige øst for byen, som markerer begyndelsen på disse bakker. Tilstedeværelsen af ​​disse bakker peger på oprindelsen af ​​landskabet, som det ser ud i dag, delt mellem kalkstensrygge på 500 meter (1650 fod) høje og en alluvio-glacial terrasse, der blev dannet mange tusinde år, før druer først blev dyrket her.
Indtil 1990 var Vacqueyras en af del af Cotes du Rhone , men dens ensartede kvalitet af vinene (især de koncentrerede, kraftige røde) gav den en opgradering til en fuld, uafhængig AOC . Vacqueyras appellationslove svarer til Gigondas og Chateauneuf-du-Pape , dens naboer i den umiddelbare nordøstlige og sydvestlige del, og dens vine ligner også meget, hvis de er lidt mindre raffinerede. Vacqueyras-vine skal indeholde mindst 50 procent Grenache, mens Syrah og Mourvèdre  tilsammen skal udgøre mindst 20 procent. Enhver af de andre Côtes du Rhône- varianter kan udgøre 10 procent. Carignan var tidligere udelukket, men er nu tilladt.
 
Tre venner med tilsammen næsten 60 års erfaring fra vinbranchen gik i 2011 sammen med det ene formål at producere fantastiske, ægte og naturlige Rhône vine. Thierry Pommet, Daniel Orsolini og Claude Serra grundlagde i 2011 Le Plan des Moines. Le Plan des Moines dyrker, høster og vinificerer deres druer på den mest naturlige måde med stor respekt for miljø, omgivelser og de forskellige terroirs udtryk. Alle vinene fra Le Plan des Moines er vinificeret og tappet hos Le Plan des Moines.

Vinen er håndplukkede druer og uden brug af animalske proteiner. 65% Grenache, 25% Syrah og 10% Mourvèdre er druesammensætningen.
En lille del af vinen har været lagret på egetræsfade, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke.

 

Område og Producent

Tre venner, Daniel, Thierry og Claude med næsten tres års kombineret erfaring inden for vinhandel, mødes med ét mål: producerer fantastisk, ægte og naturlige Rhône-vin ... 

I 2011 blev LE PLAN DES MOINES født, da vennerne fandt og valgte deres første vingård i appelationerne Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages. LE PLAN DES MOINES er beliggende mellem Remoulins og Avignon. Man høster og vinificerer druerne på den mest naturlige måde, idet de respekterer miljøet og  udtrykket af deres jordbunde. Alle vin fra LE PLAN DES MOINES vinificeres og tappes på ejendommen for at undgå transport af druer eller bulk.

 Thierry Pommet medejer af Le Plan des Moines

teaserbox_39040033

Thierry startede som sommelier, og har de sidste 15 år eksporteret vin rundt om i verden. Han fører tilsyn med det europæiske og amerikanske marked samt er involveret i blandingen af ​​vinene.

Daniel Orsolini medejer af Le Plan des Moines

teaserbox_38986318Daniel har 20 års erfaring med både at købe og sælge vin internationalt. Har ansvaret for det asiatiske og amerikanske marked såvel som den daglige drift.

Claude Serra , vinmager

teaserbox_38986256Claude, en erfaren vinproducent og oenolog (professor Montpellier University), kontrollerer vinproduktionen, vinfremstillingen og aftapningen af ​​vinene.