- Beskrivelse
Med de mange forskellige vingårdsvine, også på tysk kaldet GUTSWEINE, afspejler disse vine de mange forskellige facetter deres vinmarker producere. Om det er Sylvaner fra den noget tungere jord Siefersheimer Höllberg eller Scheurebe fra de klippefyldte skråninger ved Wonsheimer Hölle eller måske Sauvignon Blanc fra den højtliggende Siefersheimer Horn.
Druerne er alle fra den umiddelbare nærhed af vingården. De viser hvert år en klar, fint frugtagtig duft kombineret med en livlig syrlighed og udtryksfuld mineralitet med en medium krop. Vine, der passer til mange lejligheder og til at nyde vidunderligt ukompliceret og forfriskende.
Det er efterhånden en gammel hemmelighed, at tysk Pinot Noir ånder Bourgogne i nakken. Med porphyr i undergrunden og lave hektarudbytter på nogle af områdets ældste stokke skulle succesen da også være hjemme. Spätburgunder er det tyske navn for Bourgognedruen Pinot Noir. I Wagner Stempels økologiske fortolkning bliver dette til en levende og vibrant charmør, med en næse spækket med røde bær, hindbær og kirsebær, i smuk sammenspil med løvstikke, mandler og diskret vanilje. Munden har lige dele saftige bærnoter, power, mineralitet og elegante tanniner. Klassiske jordnære noter af rodfrugter og et modent præg grundet den sene høst. Alle druerne er håndplukkede og nøje udvalgt og modningen sker på barriques. Wagner Stempel har med denne fløjlsbløde røde begået en lille genistreg.
Se vingårdens hjemmeside HER
Se hvad René Langdahl skriver om vingården HER
- Område og Producent
Vest for Rheinhessen, et par kilometer syd for Bad Kreuznach, i et landskab med stejle bakker af vulkansk oprindelse med hede, uberørte vandløb, gamle stenbrud og tilgroede klippevægge, ligger Siefersheim. Kendt som en landskab som ligner Schweiz. I 1845 blev grundstenen til Wagners vingård lagt. Før det var det egentligt blandet landbrug, men nu blev alt lagt ind på vingårds drift.
De to vinmarker Höllberg og Heerkretz blev hurtigt til meget fine marker op igennem det 20 århundrede. Vindyrkning er blevet praktiseret hos Wagner i ni generationer nu, og Daniel Wagner har været ansvarlig for vinene siden begyndelsen af 1990'erne. Siden da har han koncentreret sig om de klassiske druesorter Silvaner, Pinot Blanc og især Riesling og har omdannet gården til økologisk landbrug. Omfattende reducering af hektar udbytte, manuel løvfældning og beskæring, samt den selektive håndplukning i efteråret er hjørnestenene i hans filosofi om vinfremstilling. Principper der viser vinverden, at det er seriøse vine der laves her.
Frugterne af denne lidenskab for vin, vises hvert år i en vin som karakteristisk forfriskende skarp og klar på den ene side - udfordrende kompleks og koncentreret på den anden.. En af original stil som er anerkendt blandt kritikere, og optagelse i kredsen af Prädikatsweingüter i 2004, samt de priser for nybegynder af året af Gerhard Eichelmann samt Gault Millau udtrykker det faktum, at vinene fra Daniel Wagner er meget speciel.