4,1 vivino

Nik Weis - St. Urbans-Hof - Saarfeilser GG - Mosel

295,00 kr

 

"Best aus Nik"

Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en spytklat fra Mosel-floden. Det Mosel der laver nogle af verdens bedste Riesling vine.

Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Leiwen er et af de smukkeste steder i Mosel. Udsigten til de meget stejle skråninger og de bugtede flodsving, med de lange flodpramme er en unik oplevelse.

Fingeraftrykket fra Nik er florlette. ubesværede ekstremt godt lavede vine, hvis duft af pære, hvide blomster og mineralitet bare får dig til at vende tilbage til hans vine.  Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilFisk, Skaldyr
År2016
Alkohol12 %
Vivino4,1
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Perfekt moden og koncentreret, men fin Riesling frugt blandet med elegante skifer aromaer, der tilføjer en vis friskhed og flintagtig noblesse.

tabs-icon2 Smag
Intens, tæt og pikant på ganen, dette er en usædvanlig tør 2016 Riesling fra Nik Weis. Krystallisk og tæt på ganen, med god greb og 
intensitet,
tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag og igen balanceret mellem frugt og syre.

Beskrivelse

Saarfeils er en perfekt sydvendt skråning langs bifloden Saar, en af ​​de varmeste steder i dette underområde af Mosel og ligger ved en 90 ° bøjning på denne nord / syd-flod. To gange i historien har floden ændret udseende og form og efterlod dermed sand og grus sedimenter for at slutte sig til de ældre undergrunds skifer. Denne blanding giver en fjerlignende delikatesse til vinene. Disse er frugtdrevne vine og mærket med tildelingen.

Saarlage Schodener Saarfeilser Marienberg har været ejet af vingården Nik Weis St-Urbans-Hof siden 2001. De 3,2 ha i "Saarfeils" danner en hældning, der grænser direkte til Saar. Navnet "Feils" stammer fra det latinske "vallis" (dal). Helt mod syd er det et af de varmeste steder på højre side af Mosel. Saar lagrer varmen og reflekterer de lyse solstråler, vinstokke og druer er omgivet af varme og lys.

'Saarfeilser'. - 1357829875_saarfeilser-2009 - Se også en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i landet
 

Parker 91 p ; 91+

 Fermented in stainless steel and aged in fuder barrels until July of the following year, the 2016 Saarfeilser "GG" is from one of the warmest vineyards of the Saar valley (next to the Kanzemer Altenberg). This offers perfectly ripe and concentrated yet fine Riesling fruit intermixed with elegant slate aromas that add a certain freshness and flinty noblesse. Intense, dense and piquant on the palate, this is an unusually dry 2016 Riesling from Nik Weis. Crystalline and tight on the palate, with good grip and intensity, this Grosses Gewächs should be cellared for at least another 5 years. The wine is still too tight to unfold all its charm. 12% alcohol. Tasted in March 2018 from AP 25 17

 

 Wine Spectator 93

 

James Suckling 94p

 

Winelab.dk 5stjerner

Elegant og lidt stram citrusfrugt med hvid fersken i baggrunden. Top delikat og harmonisk struktur. Smuk og underspillet citrussyrefrisk vin. Smuk og harmonisk afslutning. Perfekt til alt det gode fra havet, som kræver en fin portion syre

 

Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

jpg.7.267

Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"