3,9 vivino

Zuccardi - "Poligonos Semillón - Uco Valley - Mendoza, Argentina.

250,00 kr

 

"Semillion Gold"

Argentina er et overset vinland. Et land hvor klimaforandringerne ikke er nået til vinmarkerne, som typisk befinder sig i stor højde, hvor druerne kan køles af om natten. En vigtig balance, som giver druerne den nødvendige syre og ikke bare masser af sukker.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandArgentinsk
OmrådeMendoza
FyldeFrisk, Fyldig, Tør
DruerSemillon
God TilFed Fisk, Fisk, Grillede retter, Lyst Kød, Skaldyr
År2022
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en utrolig elegant hvidvin med flot lys farve samt delikat frugtduft med noter af smør, ristet brød, grønne æbler og lime

tabs-icon2 Smag

Smagen er fyldig, cremet og koncentreret, men samtidig blød, saftig og smukt afbalanceret med en skøn friskhed samt tilpas syre. Eftersmagen er blid og yderst behagelig med et strejf af citrus.

Beskrivelse

Semillón er en druestamme, der traditionelt er plantet i Mendoza Argentina , den er base for forskellige hvidvine i Uco-dalen og i højzonen af ​​Mendoza-floden. Druen er meget tykskallet. Generelt har den store bær, så udbyttet skal kontrolleres ved beskæring for at holde planten tynd. Det er ikke en særlig kraftig sort, men giver masser af frugt, hvilket øger dens kvaliteter.

Dens farve er let grønlig gul, med gyldne refleksioner i nogle tilfælde. Den skiller sig ud på grund af dens aromaer relateret til honning, abrikos og fersken, vilde urter og lidt citrus. Når den smages, føler man dens personlighed og velafbalanceret, men nogle gange fremstår den som let. 

Årgangen til denne Zuccardi Semillion var en meget fin årgang. Kølighed og fugtighed gjorde druerne godt og de havde den nødvendige tid til at modne perfekt. Uco dalens mangfoldighed gør det til en udfordring at høste på de rigtige tidspunkter, men det lykkedes og har gjort det de sidste 10 år. Vinmarkerne ligger i 1200 meters højde.

Gæringen af de tykskallede druer forgik med gær som er forædlet igennem mange år. Gæringen og sidenhen modningen foregik i 500 liters franske egetræsfade, som ikke var behandlet med ristning af fadene. Anden gæring benyttes ikke til denne vin og det bevarer en frisk sprødhed og derved også en bedre balance når man nyder den til mad. - 

Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet som aperitif samt til fisk, fjerkræ, lyst kød, salater og milde oste.

Det er en vin, der skal serveres afkølet og bør drikkes forholdsvis ung.

Vingårdens hjemmeside HER  -  Se en dejlig video fra den relative nye vingård HER




 

Hvad anmelderne siger
  • Zuccardi: New World Winery of the Year 2022 ved Wine Enthusiast Wine Star Awards

Område og Producent

Sebastián Zuccardi voksede op i en familie, der havde en stærk visionær og innovativ ånd. Siden 1963, da hans bedstefar plantede de første hektar vinstokke i Maipú, Mendoza, er Zuccardi-familien ikke holdt op med at vokse og udvikle sig. Det er blevet førende inden for argentinsk vinproduktion.

Fra sin far, José Alberto Zuccardi, arvede Sebastián beslutsomheden og ønsket om konstant at stræbe efter ekspertise. 

I dag står Sebastián, tredje generation af familien, i spidsen for et ungt team af landbrugsingeniører og enologer, som er ansvarlige for at producere vine af højeste kvalitet i Uco-dalen.

På hans initiativ har vingården siden 2008 haft et forsknings- og udviklingsområde, dedikeret til at studere terroiret og de forskellige variabler, der påvirker vinkvaliteten. Målet, med Sebastiáns egne ord, er "ikke at stræbe efter perfekte vine, men vine, der udtrykker stedet, regionen."

Byggeriet af vores vingård begyndte i 2013 og det blev indviet i 2016. Bygningen er en hyldest til bjergene, som definerer regionens klima og jordbund.

Konstruktionen blev udført med naturlige materialer, sten fra landet: runde, hvide, kalkede. Bygningen er lavet med cement, udefra og ind, fra stenmurene til de epoxyfrie cementtanke, hvor vinene laves.

Tankene og beholderne er resultatet af mange års eksperimenter i jagten på det ideelle kar, hvilket resulterer i den tilspidsede hals, det element, der gør det muligt at arbejde mere naturligt med druesaft og vin.