- Beskrivelse
I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.Denne dejlige rødvin kommer fra kommunen Santenay, som er den sydligste vinproducerende kommune i Côte de Beaune. Vinene, der produceres her, er overvejende røde. En typisk Santenay -rødvin er dybere rød end dem længere nordpå, selvom vinen stadig har den mørke kirsebærfarve, der er så karakteristisk for rød Bourgogne. Aromaerne er af lakrids, røde bær og violer, hvor de mest parfumerede eksempler også viser noter af rosenblade. - Santenay vine bliver ikke respekteret så højt som vinen fra de nordlige naboer, da deres stil hælder mere til det rustikke end det raffinerede. Dette tilskrives generelt Santenays særlige terroir, som har en stor andel mergelsten - en faktor, den deler med Côte Chalonaise, kun en dal væk.
Denne vin er traditionelt vinificeret og får 12 mdr. egetræsfade, hvoraf 10% er nye. Vinen bliver bedre i helt op til 5 år fra høstår.
Serveres ved 15 ° C og vinen vil være god til simre retter med kalv eller braisseret oksekød. Vinens tanniner vil nemlig på fin vis "angribe" kødets proteiner og det vil intensivere både vinen og madens smag.
Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER
- Hvad anmelderne siger
-Guide Dussert Gerber 2012
--Médaille de Bronze à l’Internationnal wine Challenge de Londres 2010
---Bourgogne Aujourd’hui Juin/Juillet 2009
----La Revue des Vins de France 2005- Område og Producent
12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.
Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af 1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.
I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.
Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.