- Beskrivelse
I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.Denne dejlige rødvin fra en af sidedalene til Cote D'or, Saint-Romain, er lavet på 100% Pinot Noir. I disse sidedale findes vidunderlige vine til priser langt under dem fra "De gyldne skråninger". Her dyrkes ikke så forfærdelig meget vin, men det er her du kan finde de små perler.
Fra kalkstensjord dyrkes vinen efter traditionelle metoder og modnes i egetræsfade i 12 måneder. Vinen bliver bedre og bedre de næste 5 år efter høståret og kan drikkes med velbehag op til 10 år efter høstår.
Server ved 13 - 15 ° C og du får en elegant og fløjlsagtige profil i denne burgundiske klassiker, som ledsages af en duftende og til tider røgfyldt næse, der gør den godt til hvidt kød og fjerkræ i en let sauce. En kalvekotelette eller andre lettere kødretter vil også klæde vinen.
Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER
- Hvad anmelderne siger
-Guide Hachette 2015 - Coup de Coeur - **
-Tasteviné 2012
-Médaille d’Or Burgondia 2012
-Guide Hachette 2012
-RVF Guide des meilleurs vins à moins de 20€ 2012
-Médaille d’Argent à l’Internationnal wine Challenge de Londres 2011
-Burgondia d’Or 2009 et 2005
-RVF –Les meilleurs vins à petit prix 2010 et 2009- Område og Producent
12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.
Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af 1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.
I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.
Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.