3,7 vivino

Chateau de Melin - Hautes Côtes De Beaune Blanc

210,00 kr
  • Køb 3 for 180.00 pr. fl. og spar 15%

 

"Côtes De Beaune Blanc"

Siden den franske revolution har seks generationer af vinbønder efterfulgt hinanden på Ch. De Melin, som har postadresse i den berømte burgundiske vinlandsby Auxey-Duresses. Vi er enormt glade for, at Wineboutique har fået en aftale med Chateau'et om importen af deres vine til Danmark

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerChardonnay, Pinot Blanc
God TilFed Fisk, Fisk, Lyst Kød
År2022
Alkohol13 %
Vivino3,7
tabs-icon2 Smag

en fasthed, der altid er dæmpet af Chardonnays bløde finesse. Vinens struktur er både elegant og solid

Beskrivelse

I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.

Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.

Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.

Denne dejlige Hautes Côtes de Beaune blanc, som er slottets "entry level" vin, dyrkes i bakkerne ved vinbyen Beaune. Vinen er en blanding druerne Chardonnay og Pinot Blanc, med hovedvægten på Chardonnay. Disse druer er dyrket på kalkstensjordbund. Gæring foretages i ståltank med spontan gæring og 65% af mosten modnes videre på cuvée og resten kommes på egetræsfade. Denne dejlige hvidvin kan drikkes med velbehag op til 5 år fra høståret.

Serveres ved ca. 10 gr. - er idéel til fisk og lyst kød.

Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER

 

Hvad anmelderne siger

Tasteviné 2012
Médaille d’Argent Concours des Grands Vins de France 2011, Burgondia d’Or 2011
Guide Hachette 2011, Burgondia d’Or 2010

Område og Producent

12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.

 Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af ​​1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.

301080526

I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.

Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.

arnaud-et-helene-derats-sont-proprietaires-du-chateau-de-melin-depuis-decembre-1999-1436518924