Meursault's vinmarker åbner en gylden dør, "La Côte des Blancs" i Bourgogne, syd for Beaune, mellem Volnay og Puligny-Montrachet. På disse usædvanlige jorde forherliger Meursault -vinene Chardonnay druen.

De siger, at navnet Meursault betyder "musens spring", fordi markerne, der producerede rødvin, ikke er mere adskilt fra dem, der producerede hvidvin, med mere end et musespring. I dag er Meursault vinmarker på næsten 400 hektar, med bakker, der stiger op til mellem 230 og 360 meters højde.

I midten er Landsbyen Meursault  med sine smukke vinslotte, velstående landsbyhuse og spiret til den gotiske kirke, der ser ud til at drille skyerne, men det vigtige arbejde foregår under jorden. For det er her alkymien, doseret med den helt rigtige andel af ler, kalksten og mergel, forbereder den uforlignelige stil af vinene fra Meursault i Bourgogne . Cisterciensermunkerne, der blev vinfremstillings eksperter, klarede det også, da de i det 11. århundrede satte disse vinmarker i struktur.

Ch. De Melin's Meursault er fra vine marker omkring landsbyen og de pressede druer kommes på egefadekar hvor gæringen går igang uden at der røres i bærmen. Herefter modnes vinen i 14 mdr. på egetræsfade, hvoraf 35% er nye fade. udvikles igennem 10 år fra høstår.

Serveres ved 12 - 14 ° C
Passer perfekt til et stykke kalvekød eller fjerkræ i hvid sauce. Endnu bedre med grillede skaldyr. Til foie gras skal vinen helst være godt moden..