4,0 vivino

Chateau De Melin - Saint-Romain - Blanc - 2018

245,00 kr

 

"Bon Je var"

Siden den franske revolution har seks generationer af vinbønder efterfulgt hinanden på Ch. De Melin, som har postadresse i den berømte burgundiske vinlandsby Auxey-Duresses. Vi er enormt glade for, at Wineboutique har fået en aftale med Chateau'et om importen af deres vine til Danmark.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilFisk, Skaldyr
År2018
Alkohol13 %
Vivino4,0
tabs-icon2 Smag

I en strågul kjole klædt i grønt og med en temmelig stærk bouquet. Hvide blomster, toast, modne gule frugter (mirabelleblomme) og lys honning, når vinen har udviklet sig tilstrækkeligt. Vinen tilbyder en livlighed i munden og efterlader en lækker blødhed.

Beskrivelse

I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.

Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.

Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.

Denne dejlige hvidvin fra en af sidedalene til Cote D'or, Saint-Romain, Disse sidedale producere fantastisk Bourgogne til rimelige penge. Det er her du kan finde de små perler. Vinen her er på ren Chardonnay og er vinificeret på traditionel burgundisk facon. 10 måneder på egetræsfad giver den denne her dejlig cremethed som kendetegner fin Chardonnay vin. Kan gemmes i op til 5 år efter høstår.

Serveres ved 11 - 12 ° C.
Ledsages gerne til sart fisk, stegt eller dampet. Omeletter og pocheret æg sætter også stor pris på denne vin

 Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER

Hvad anmelderne siger

-Médaille d'Or Concours des Grands Vins de France 2014
-Guide Hachette 2014 & 2013
-Médaille de Bronze Concours des Grands Vins de France 2012
-Burgondia d’Or 2007, 2004
-Guide Gilbert & Gaillard 2011 et Guide Hachette 2010
-RVF Les meilleurs vins à petits prix 2011 & 2009
-Vins et Terroirs Authentiques 2005

Område og Producent

12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.

 Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af ​​1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.

301080526

I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.

Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.

arnaud-et-helene-derats-sont-proprietaires-du-chateau-de-melin-depuis-decembre-1999-1436518924