4,6 vivino

Montepeloso - "Gabbro" - Maremma-Toscana - IGT - 2014

695,00 kr

 

"Tos Ana"

Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en upcoming star i området og hans vine er stadig regulære kup ift nabogården Tua Ritas 100-pointsvine.
Fabio siger: “Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerCabernet Sauvignon
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,6
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Dybe frugtnoter, med tobak og læder.

tabs-icon2 Smag

Fuldmodne cabernet-druer og en vin, der emmer af mørk frugt, vilde urter og tobak fra Havanas gamle cigarrullehaller

tabs-icon3 Eftersmag

Lang fed eftersmag, hvor den typiske Cab. eftersmag dominere.

Beskrivelse

Fabio Chiarelotto og hans makker, investoren Silvio Denz, som ejer flere slotte og vingårde i eksempelvis Frankrig, er omdrejningspunktet Terroir og atter terroir. Fabio insisterer på at kystens vine på både italienske og franske sorter kan være friske og livlige selvom de er korpulente og varmblodige. Du har en vin her, som afspejler alle de ingredienser Fabio gerne vil med sine vine. 

Gabbro er sort, magmatisk dybbjergart, men også navnet på måske Italiens bedste rene Cabernet Sauvignon.

Gabbro belyser essensen af vores ædle Cabernet Sauvignon vinstokke, hvoraf nogle er over 40 år gamle. Det repræsenterer vores ambition at producere en Cabernet Sauvignon, der kan holde sig selv med de bedste i verden. Denne vin er modnet i 18 måneder i 80% nyt træ. Vi bruger også 400 liter tønder samt barriques. Vinen lagres efterfølgende i flasken, normalt i ca. 9 måneder. Årlig produktion er i gennemsnit 3000 flasker siger Fabio som ejer vingården.

Se hvad René Langdahl skriver om vingårdens vine HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en tysk video med Fabio, hvor man går indgående ind på hans vingård og hans vine HER

Hvad anmelderne siger

93 points James Suckling
An extremely silky and polished red with cherry, sandalwood, blanched almond and cedar. Medium body, ultra-fine tannins and a nicely textured finish. Very pretty.

Robert Parker 94 Point

The 2009 Gabbro (Cabernet Sauvignon) is impeccable and refined from start to finish. This isn’t a vintage built on structure, as has been the case in the recent past, but rather a wine that impresses for its silky tannins, expressive aromatics, and overall finesse. The 2009 is quite feminine and gracious in style, but there is plenty of underlying tannin and fruit. In exchange, the 2009 should drink well earlier than some of the other, more important vintages that precede it. Anticipated maturity: 2014-2024.

Suvereto is one of the warmer microclimates in the Tuscan Maremma. Proprietor Fabio Chiarelotto succeeded in capturing the best elements of these sites while also shaping his wines with a level of finesse that is remarkable. The 2009s are fabulous, especially within the context of the year. Chiarelotto decided against bottling the Nardo, because many of the Sangiovese and Montepulciano vineyards struggled with the intense heat. The fruit he was able to salvage went into the Eneo, which helps explain why that wine is such a standout. The 2010s were stunning when I tasted them from barrel last summer. Readers can get an early peek at the vintage with the 2010 A Quo, a wine that delivers absurdly high quality for the money.

 

Gabbro er Fabios 100% Cabernet Sauvignon fra gamle stokke, der har slået rod dybt i det kystnære terroir. Majestætisk og dyb som Kierkegaard. 2011 var et varmt år, der har givet fuldmodne cabernet-druer og en vin, der emmer af mørk frugt, vilde urter og tobak fra Havanas gamle cigarrullehaller. 94 Point Parker

Område og Producent

Det er en fascinerende og langvarig proces at fange den sande karakter af en vinmark i alle dens utrolige aspekter. Der skal tages hensyn til en lang række faktorer for at identificere det rigtige sted: Valg af de mest egnede druesorter, fastsættelse af de rigtige druetyper og bestemmelse af den bedste orientering og tæthed af beplantning. Kendskab til geologi, jordens sammensætning, de klimatiske forhold og mikroklimaet er afgørende for denne opgave.

Alle disse overvejelser er indkapslet i ordet "terroir", et fransk udtryk, der betyder så meget mere end "terræn" på engelsk eller "terreno" på italiensk. Begrebet terroir omfatter både naturlige og kulturelle overvejelser; det udtrykker den måde, hvorpå vi mennesker fortolker et områdes naturlige kendetegn, en proces der kræver både ydmyghed og beslutsomhed.

Hvis man lykkes med denne balanceakt, vil man blive belønnet med vine, der legemliggør terroirens karakter. Fabio Chiarelotto har været ved roret på Montepeloso siden 1999. Han har en doktorgrad i historie og er perfektionist. Fra begyndelsen har han forfulgt det samme mål i både vineriet og vinmarken: at udvikle terroirens fulde potentiale med beslutsomhed, samtidig med at man ignorerer de flygtige tendenser i vindyrkningsindustrien og markederne.

Forfølgelsen af ​​dette mål involverede genplantning, podning, strengt begrænsende udbytter og optimering af produktionsprocesserne. -I 2007 købte den schweiziske iværksætter Silvio Denz en aktie i Montepeloso. Han er indehaver af flere Bordeaux-ejendomme, der er berømt for deres fantastiske crus - Château Péby-Faugères, Château Faugères, Château Rocheyron i St. Emilion, Château Lafaurie-Peyraguey i Sauternes - og medejer af Clos d'Agon vingård i Catalonien. Han bragte en frisk fart og synergier til Montepeloso. Investeringer i infrastrukturen resulterede hurtigt i en markant kvalitetsforbedring. I Silvio Denz, med sin flair og erfaring i den internationale vinvirksomhed, har Fabio Chiarelotto fundet den perfekte partner, en der deler sin passion for usædvanlige vine af uovertruffen kvalitet.

Montepeloso ligger i Maremma-regionen i Toscana, der ligger lidt tilbagetrukket ved den tyrrhenske kyst og tæt på middelalderbyen Suvereto. Val di Cornia, der blev tildelt DOC-status i 1989 efterfulgt af DOCG-appellationen i 2011. Området var et kendt og historisk historisk mødested for romersk og etruskisk bosættelse og kultur. Den etruskiske bosættelse Populonia ligger lige syd for vingården med udsigt over Baratti-bugten. Mod nord ligger Bolgheri, der er kendt for sine fine vine.

management-e1598833689732