4,1 vivino

La Rosé de Manincor - Trentino/Alto Adige

195,00 kr

 

"Über rosé"

La Rose de Manincor - absolut elegance

... i et par timer: Forår og sommer er årstiderne for denne super frugtagtig vin, som er utrolig fyldig og saftig, hvis farve alene inspirerer din fantasi.

TypeRosé
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandItaliensk
OmrådeAlto Adige
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
tabs-icon1 Duft

Delikat næse af hindbær og kirsebær.

tabs-icon2 Smag

Saftig og cremet i ganen.

tabs-icon3 Eftersmag

langvarig eftersmag med fin tannin og mineral-frugtagtig finish.

Beskrivelse

Da vi smagte denne rosé første gang var vi henrykte. Vi havde aldrig smagt en rosé, som man kunne blive ved med at "tygge" på. Lige nu og måske for altid vil denne vin være den bedste rosé vi har.

Druesorter:  Lagrein, Merlot, Cabernet, Pinot Noir, Petit Verdot, Tempranillo, Syrah.

vinen kommer fra de bedste røde vinmarker i Manincor og Seehof. Sydøstlige skråninger ved 250 m over havets overflade, hvor jorden er meget sammensat og blandet med kalksten grus og andre glaciale stenaflejringer. 

La Rose de Manincor er den bedste most fra de bedste rødvinparceller hvert år. Så sortens sammensætning og karakter ændres lidt hvert år. skallerne blev fjernet efter 24 timers maceration og derefter gæret i træfade, nogle gange spontant med vild-gær. I løbet af den fem måneders modning får vinen sin raffinerede smag og duft.

Se vingårdens hjemmeside HER - se en video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden 
Område og Producent

Trentino-Alto Adige deles typisk op i to områder, Sydtyrol og Trentino. Sydtyrol er det ældste tysktalende vinområde i Europa. Indbyggerne er tosprogede og har stadig stærke bånd til Østrig, som de jo tilhørte frem til afslutningen af 1. Verdenskrig. Vinmæssigt tager historien sin begyndelse helt tilbage til etruskernes tid.

Her har man fundet mange eksemplarer af den såkaldte “situla”, en slags vinvase (beholder) fra den tids handlende. Romerne indførte brugen af træfade til både modning og transport af vinene. Romerne indførte desuden et drueopbindings-system med trærammer, som var forgængeren til Pergola-systemet, som man bruger i dag.

Druemæssigt er regionen rigt repræsenteret ved både lokale og mere internationale sorter. Regionen er nok mest kendt for hvide vine, men i realiteten er de røde imidlertid dominerende. Af grønne druer ligger tyngden hos Pinot Grigio og Chardonnay, mens de vigtigste blå er Marzemino, Lagrein, Vernatsch (Schiava), Teroldego, Cabernet, Merlot samt Pinot Nero.

Sydtirol
Italiens nordligste vindyrkning finder man her i Sydtirol. Området er generelt vanskeligt tilgængeligt, idet kun 5% af jorden ligger under 500 meters højde. Et andet kendetegn er, at mindre end 15% af den klippeprægede overflade er dyrkningsmulig. Undergrunden er limstensbaseret med glaciale aflejringer af grus, sand og ler. Jorden er generelt næringsfattig, let og veldrænet. De store udsving mellem dag- og nattemperaturer fremmer smag og duft i vinene.

Manincors filosofi er enkel. Den fokuserer på intensiv markpleje, lave udbytter og så lidt intervention i kælderen som overhovedet muligt. Igennem flere år har vi fulgt dette fremragende vinhus, og har med glæde kunnet konstatere en utrolig stabil og sikker hånd gennem hele produktionen. Ligeledes har vi fra første møde fornemmet en klar holdning til vinproduktion – en holdning som vi også kan genkende i vinene med deres rene og elegante udtryk.

Vingården Manincor har en over firehundredeårig historie. Først da Greve Michael Goëss-Enzenberg tog over blev de store ændringer foretaget. En ny underjordisk vinkælder blev bygget, og i dag er  hele husets produktion omlagt til biodynamisk jordbrug. Ønsket med denne nye filosofi var, at producere så rene og klare vine som overhovedet muligt. Man ville desuden producere sunde og delikate fødevarer ud fra et bæredygtigt ræsonnement med fuld respekt for naturen. Frugt, vin, skov og marker udgør et samlet hele, og er i dag certificeret med EU’s økologimærke for fødevarer og Demeters biodynamiske certifikat.

Når Manincor taler om bæredygtigt landbrug, er der tale om mere end et ”buzz word”. Man har således omlagt produktionen fra en såkaldt monokultur – altså fra en intensiv dyrkning af en bestemt afgrøde, til nu at omfatte mange forskellige afgrøder. Ud over vin dyrkes der i dag også frugt til marmeladeproduktion, til salg af æbler og tørrede frugter. Herudover produceres der honning, og et ikke uvæsentligt areal er udlagt til kløvermarker. Desuden fremstilles der også homøopatiske produkter baseret på urter. Også disse bliver produceret på stedet. Sidst, men ikke mindst, producerer Manincor sine egne egefade. Træet hertil stammer fra ejendommens store beplantning af egetræer. Det opskårede træ modnes i minimum tre år før det bliver videreforarbejdet til vinfade. Ved hjælp af biomasse- og jordvarmeanlæg har man også i dag opnået en CO2 neutral energistatus uden brug af hverken gas eller olie.

I kælderen følges månens cyklus og man benytter tyngdekraften når vinen skal veksle mellem de tre plan. Således undgår man pumper, der kan beskadige drueskaller og sten. Der foretages i øvrigt ingen filtrering. To tredjedele af de hvide vine og alle de røde vine fremstilles med naturligt forekommende gærceller. Åbne gæringskar benyttes til rødvinsproduktionen. De hvide vine gærer og lagres på store ovale fade med en størrelse på mellem 12–30 hl. Hver mark vinificeres og lagres for sig og der arbejdes både med monovarietale vine og blends.