4,1 vivino

Chardonnay Sophie DOC - Manincor - Alto Adige - Sydtyrol - Terlan Lieben Aich - Kaltern Mazzon.

425,00 kr
  • Køb 3 for 395.00 pr. fl. og spar 8%

 

"Miss Sophie"

Elegant og tæt, charmerende og kraftfuld, sofistikeret, spændende og meget individuel ... En umiskendelig blanding af de store hvide sorter med opbevaringspotentiale. Mød Sophie.

Michael Graf Goëss-Enzenberg er manden bag de fantastiske vine oppe i det nordlige Italien. Her dyrkes vine med stor integritet og mange gange efter helt andre principper end syd på. Vingården er strengt bio dynamisk drevet og med den seriøse tilgang ejeren har, er det vine som giver stor valuta.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandItaliensk
OmrådeAlto Adige
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Salat, Skaldyr
År2022
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
17 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Lys gul farve. Næsen har mindelser om abrikos, akacie og smør.

tabs-icon2 Smag

Tør, mineralsk og karakterfuld med en vedvarende, fedmefuld note. Ret burgundisk i sit udtryk.

tabs-icon3 Eftersmag

ASSOCIATIONER: Abrikos, Akacie, Hvid blomst, Mineraler, Smør

Beskrivelse

Manincor er en af de vildeste vingårde vi har i sortimentet. Greve Michael Goëss-Enzenberg overlader intet til tilfældighederne i bestræbelserne på at lave den bedste vin i Alto Adige

I kælderen følges månens cyklus og man benytter tyngdekraften når vinen skal veksle mellem de tre plan. Således undgår man pumper, der kan beskadige drueskaller og sten. Der foretages i øvrigt ingen filtrering. To tredjedele af de hvide vine og alle de røde vine fremstilles med
naturligt forekommende gærceller. Åbne gæringskar benyttes til rødvinsproduktionen. De hvide vine gærer og lagres på store ovale fade med en størrelse på mellem 12–30 hl. Hver mark vinificeres og lagres for sig og der arbejdes både med monovarietale vine og blends.

Chardonnay Sophie er en af Manincors topvine. Trods betegnelsen Chardonnay er vinen flankeret af en lille procentdel Viognier og Sauvignon Bianco. Druerne kommer fra lokaliteten Lieben Aich ved Terlano og fra Mazzon ved Kaltern. Resultatet er en fremragende tør hvidvin med stor klasse. En vin, der selv med sin fyldige karakter, spiller mere på elegance end på koncentration. Udtrykket er krystal rent med et imponerende velintegreret fadpræg, som understøtter vinens fine og livlige frugt. Stilmæssigt er Sophie ikke langt fra en Chardonnay fra Bourgogne.

Se Vingårdens hjemmeside HER - se en video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 9 gange mere. (2016 Årgang)
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Trentino-Alto Adige deles typisk op i to områder, Sydtyrol og Trentino. Sydtyrol er det ældste tysktalende vinområde i Europa. Indbyggerne er tosprogede og har stadig stærke bånd til Østrig, som de jo tilhørte frem til afslutningen af 1. Verdenskrig. Vinmæssigt tager historien sin begyndelse helt tilbage til etruskernes tid.

Her har man fundet mange eksemplarer af den såkaldte “situla”, en slags vinvase (beholder) fra den tids handlende. Romerne indførte brugen af træfade til både modning og transport af vinene. Romerne indførte desuden et drueopbindings-system med trærammer, som var forgængeren til Pergola-systemet, som man bruger i dag.

Druemæssigt er regionen rigt repræsenteret ved både lokale og mere internationale sorter. Regionen er nok mest kendt for hvide vine, men i realiteten er de røde imidlertid dominerende. Af grønne druer ligger tyngden hos Pinot Grigio og Chardonnay, mens de vigtigste blå er Marzemino, Lagrein, Vernatsch (Schiava), Teroldego, Cabernet, Merlot samt Pinot Nero.

Sydtirol
Italiens nordligste vindyrkning finder man her i Sydtirol. Området er generelt vanskeligt tilgængeligt, idet kun 5% af jorden ligger under 500 meters højde. Et andet kendetegn er, at mindre end 15% af den klippeprægede overflade er dyrkningsmulig. Undergrunden er limstensbaseret med glaciale aflejringer af grus, sand og ler. Jorden er generelt næringsfattig, let og veldrænet. De store udsving mellem dag- og nattemperaturer fremmer smag og duft i vinene.

Manincors filosofi er enkel. Den fokuserer på intensiv markpleje, lave udbytter og så lidt intervention i kælderen som overhovedet muligt. Igennem flere år har vi fulgt dette fremragende vinhus, og har med glæde kunnet konstatere en utrolig stabil og sikker hånd gennem hele produktionen. Ligeledes har vi fra første møde fornemmet en klar holdning til vinproduktion – en holdning som vi også kan genkende i vinene med deres rene og elegante udtryk.

Vingården Manincor har en over firehundredeårig historie. Først da Greve Michael Goëss-Enzenberg tog over blev de store ændringer foretaget. En ny underjordisk vinkælder blev bygget, og i dag er  hele husets produktion omlagt til biodynamisk jordbrug. Ønsket med denne nye filosofi var, at producere så rene og klare vine som overhovedet muligt. Man ville desuden producere sunde og delikate fødevarer ud fra et bæredygtigt ræsonnement med fuld respekt for naturen. Frugt, vin, skov og marker udgør et samlet hele, og er i dag certificeret med EU’s økologimærke for fødevarer og Demeters biodynamiske certifikat.

1234788_Michael_GossEnzenberg_of_Manincor_Caldaro_Alto_Adige_Italy

Når Manincor taler om bæredygtigt landbrug, er der tale om mere end et ”buzz word”. Man har således omlagt produktionen fra en såkaldt monokultur – altså fra en intensiv dyrkning af en bestemt afgrøde, til nu at omfatte mange forskellige afgrøder. Ud over vin dyrkes der i dag også frugt til marmeladeproduktion, til salg af æbler og tørrede frugter. Herudover produceres der honning, og et ikke uvæsentligt areal er udlagt til kløvermarker. Desuden fremstilles der også homøopatiske produkter baseret på urter. Også disse bliver produceret på stedet. Sidst, men ikke mindst, producerer Manincor sine egne egefade. Træet hertil stammer fra ejendommens store beplantning af egetræer. Det opskårede træ modnes i minimum tre år før det bliver videreforarbejdet til vinfade. Ved hjælp af biomasse- og jordvarmeanlæg har man også i dag opnået en CO2 neutral energistatus uden brug af hverken gas eller olie.

I kælderen følges månens cyklus og man benytter tyngdekraften når vinen skal veksle mellem de tre plan. Således undgår man pumper, der kan beskadige drueskaller og sten. Der foretages i øvrigt ingen filtrering. To tredjedele af de hvide vine og alle de røde vine fremstilles med naturligt forekommende gærceller. Åbne gæringskar benyttes til rødvinsproduktionen. De hvide vine gærer og lagres på store ovale fade med en størrelse på mellem 12–30 hl. Hver mark vinificeres og lagres for sig og der arbejdes både med monovarietale vine og blends.