3,9 vivino

Zweigelt Q Rosé - Weingut Petra Unger - Kremstal

139,95 kr
  • Køb 6 for 115.00 pr. fl. og spar 18%

 

"Den østrigske rose"

Vi er glade for Petra Ungers vine, som vi har flere forskellige typer af, såsom Pinot Noir, Grüner Veltliner og Zweigelt. Netop Zweigelt kan vi godt lide. Det er Østrigs mest beplantede drue og den er blevet populær, da den er nem at have med at gøre og er højtydende. Samtidig laver den intense vine med en saftig kirsebærfrugt og bløde tanniner. Den tager pænt imod fadlagring og bruges ofte i blandinger. Nu har vi så taget hendes rosé hjem på netop denne drue.

TypeRosé
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeFrisk, Fyldig, Tør
DruerZweigelt
God TilFisk, Frugt, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
År2021
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
48 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Du mødes med en dejlig kirsebær duft og noget ribs. Dufter du anden gang kan du fornemme krydderurter som Salvie og Rosmarin.

tabs-icon2 Smag

Smagen er let mineralsk og har de samme kryddernoter som duften. En rosévin der smager super.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er dejlig lang og den forsvinder ikke bare. Du tænker nu, at denne rosévin vil også være god til mad.

Beskrivelse

Petra Unger overtog sine forældres vingård i 1999 og har fået en vigtig erfaring. Hun laver nu rigtig god vin fra vinmarker omkring Kremstal i Niederösterreich ca 80 km. vest for Wien. Marker som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreutz og Gaisberg er kendte vinmarker, som er stejle og knoldede. Jordtypen Løss er fremtrædende her og er med til at give vinen en masse mineralitet, som er et kendetegn fra disse områder. Nætterne er kølige og floden Donaus nærhed regulerer varmen perfekt. Petra fordre at hendes vine er i harmoni og balance og hun har stadig stor hjælp i at nå dette, fra sin familie, samt et lille, men inkarneret personale.

 www.ungerwein.at/

Område og Producent

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal. Hun overtog vinbruget efter sine forældre i 1999, men udfylder allerede en markant position i området. Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau.

Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Med andre ord marker, der er blandt regionens allerbedste – stejle, knoldede og ofte med jordtypen løss i undergrunden, hvilket kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Petras vine er præcise, vibrerende og personlige.

5417825