ENGLISH HARBOUR - MADEIRA CASK FINISH ROM

349,00 kr

 

"Rum by Antiqua"

Processen med at lave fin rom kan sammenlignes med alkymiens magiske praksis, hvor alkymisten hævder, at han kan forvandle uædle metaller til guld. Mens alkymisterne fordum aldrig havde succes med at fremstille guld, har romfremstillingsprocessen i Caribien været en ubetinget succes i over tre hundrede år. For roms vedkommende er basisproduktet melasse, magien er gærens virkning på melassen, og guldet er den herlige ravspiritus, vi kender som rom.

Fremstilling af fin rom er en krævende proces, der kombinerer melasse af god kvalitet, en speciel gærstamme, en kobberdestillation til udvinding og destillering af alkohol og viden og kunst fra en erfaren mesterblender.

TypeRom
Indhold i CL70
LandAntigua
Alkohol46 %
17 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Spiritusens polerede kobbernuance forbereder den, der drikker, på det første indtryk af kirsebær, eg og et stykke røg. Den første tår modent æble, kokos og hints af kanel fylder ganen. Så komplementerer den let søde kokos-, krydderi- og røgafslutning kroppen af ​​den modne spiritus.

Rig...ravfarve. Mildt krydret, banannøddebrødaromaer ... tør medium til fyldig smag med robust karamel, ristede nødder, sukkersmør og brune kryddersmag ... meget rig og sexet med fantastisk blandingsevne.

tabs-icon2 Smag

Spiritusens polerede kobbernuance forbereder den, der drikker, på det første indtryk af kirsebær, eg og et stykke røg. Den første tår modent æble, kokos og hints af kanel fylder ganen. Så komplementerer den let søde kokos-, krydderi- og røgafslutning kroppen af ​​den modne spiritus.

Rig...ravfarve. Mildt krydret, banannøddebrødaromaer ... tør medium til fyldig smag med robust karamel, ristede nødder, sukkersmør og brune kryddersmag ... meget rig og sexet med fantastisk blandingsevne.

Beskrivelse

Der er fire separate trin til fremstilling af fin rom. Melassen skal først fortyndes med vand og gæres med gær for at producere en mild alkoholisk opløsning. I anden fase køres denne opløsning gennem et destillationsapparat, hvor alkoholen skilles fra resten af ​​væsken og afkøles, hvilket får den til at kondensere til en stærk spiritus. Tredje fase er modnings- eller lagringsperioden, hvor spiritussen opbevares på egetræsfade og sættes til hvile i en periode. I denne periode bringer spiritussens interaktion med egetræsfaden særlige smage frem, og den resulterende lagrede spiritus kan endelig kaldes rom. Den fjerde og sidste fase er blandingsprocessen.

Rom er ikke rom, medmindre den er lagret på egetræsfade. Der er ingen erstatning for den smag og glathed, som eg giver rom. Jo længere rom forbliver i egetræ, jo mere dybde og kompleksitet vil den opnå.

ADL lagrer sin rom i brugte 200 liters amerikanske bourbonfade, som er forkullede på indersiden for at give rommen ekstra dybde i smagen. Efterhånden som hver tønde fyldes, tilsættes en håndfuld egetræschips for at forbedre samspillet mellem eg og rom. Tønderne er forseglet, mærket til partiet og dateret. Laboratorierapporten om de forskellige alkoholer, syrer og kongenere, der findes i partiet, er omhyggeligt bevaret til fremtidig reference. Hver batch rom har forskellige mængder af disse elementer, og inden for en batch er hver tønde lidt anderledes. Denne information bliver afgørende, når den modne rom senere udvælges til blanding.

English Harbour Five Year Rum har overlegen duft og smag. Set af romkendere i Caribien og verden over som en upåklagelig glat, let rom. Denne rom er lagret på gamle Bourbon og  Madeira egetræsfade og er minimum fem år gammel. Når lagringen er afsluttet, tilsættes 5% af English Habours 10 årige rom til den endelige blanding

Med adskillige priser taler English Harbour 5yr Rum for sig selv.

Destilleriets hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

• Guldprisvinder (Premiumkategori) 2002 & 2004 Int'l Rum Festival
• Double Gold Award 2004 & 2005 San Francisco World Spirits Competition
• Udnævnt til en af ​​verdens mest bemærkelsesværdige rom i 2006 af Forbes Magazine. (NB English Harbor 5yr var den yngste rom på listen; alle andre rom var lagret mindst 8 år eller længere.
• Guldmedalje og bedømt som enestående ved Int'l Review of Spirits af The Beverage Tasting Institute med 92 og 91 point i henholdsvis 2005 og 2010
• Guldprisvinder – 2010 Rum Master-konkurrence i kategorien Aged Roms 5 til 7 år
• Guldmedalje – Bedste rom ved 2011 New York World Spirits Competition
• Guldprisvinder – 2013 Rum Master Competition in the Aged Roms 5 til 7 års kategori

Område og Producent

I 1929 kom fandt en gruppe på otte lokale forretningsmænd sammen for at købe melasse i løs vægt og kontrollere destillationsprocessen for deres rom. Alle undtagen én i gruppen var succesrige rombutiksejere. Medlemmerne af gruppen var John R. Anjo, Joseph de Freitas, Manuel Dias, Emanuel C. Farara, Quin Farara, Emanuel Gomes, CF Joaquim og John A. Vieira.

De rejste £2.500 som kapital, og i 1932 dannede de et selskab, som de kaldte Antigua Distillery Limited (ADL).

Direktørerne for ADL etablerede deres eget romdestilleri i 1933, på lejet jord på Rat Island i St. Johns havn. I de tidlige dage af dette projekt blev Rat Island nået af en dæmning, der løb ud fra den nedre St. John's, men i senere år forbandt omfattende lossepladser den lille ø mere direkte med fastlandet.

Det tidlige ADL-destillationsudstyr var en 4-søjlet kobber Savalle-destillation fra Frankrig. I en årrække efter at destillationen blev sat i drift købte virksomheden melasse fra den statskontrollerede Antigua Sugar Factory og fra den mindre, selvstændigt ejede Montpelier sukkerfabrik, som de senere købte. - Den første rom produceret af ADL blev solgt ulagret rom på fade til lokale romhandlere ved tildeling og lagret eller modnet rom kendt som Caballero Rum. Hver købmand blandede og tappede rommen under et karakteristisk privat mærke til salg i hans rombutik. Nogle af de gamle rommærker var Red Cock, Silver Leaf, White House, Black Cock og Bolanda. Det eneste private label, der har overlevet, er Bolanda, som stadig sælges i Bushy's Rum Shop i Bolans.

I 1947 introducerede ADL sit eget mærke, Cavalier Muscovado Rum, og en lettere version af denne rom, ved hjælp af en hurtigere gæringsproces, markedsføres stadig i dag som Cavalier Antigua Rum.

Virksomheden udskiftede sit Savalle-destillationsapparat i 1991. Det nye still er et 3-søjlet rent kobber-destillationsapparat fra John Dore & Co. i England, modificeret på stedet for at simulere 5 søjler.

Valget af kobber frem for rustfrit stål er vigtigt, da samspillet mellem alkohol og kobber bidrager til smagen af ​​den færdige rom og blødgør den, når den ældes. ADL-stillen er den eneste søjlestill i Caribien, hvortil der ikke er tilføjet andre metaller. Alt vedligeholdelses- og reparationsarbejde udføres med kobber for at bevare destillationsapparatets integritet.

Med det nye stadig på plads har ADL udvidet sit produktmix. English Harbour Rum blev introduceret i 1994, og opkaldt efter Antiguas historiske flådetradition ved English Harbour i den sydlige del af øen, og med en bue for den kongelige flådetradition med at uddele en daglig tot rom til hver sømand om bord på sine skibe.