THE REAL MCCOY - 5 YEAR OLD RUM - Foursquare - Barbados

349,00 kr

 

"Feel Good"

Real Mccoy har begået denne dejlige 5 års modnede rom. En utrolig dejlig hverdagsrom til den der ikke søger det altfor søde.

TypeRom
Indhold i CL70
LandBarbados
Alkohol40 %
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I næsen finder man eg, tørret frugt, brun farin og vanilje. En klassisk rom fra Foursquare hvor der både er lette kolonne destillater samt pot still destillater blandet i rommen

tabs-icon2 Smag

Smagen er præget af karamel, ristet mandel, smøragtig kanel og bourbon fra det amerikanske egetræ. Eftersmagen er langvarig med ristet kokos og antydninger af tobak.

Beskrivelse

I det bourbondrikkende U.S.A. er dette den mest populære rom i serien – en rom som også henvender sig til de mange bourbondrikkere der efterhånden er at finde i Danmark.

Denne rom er produceret på Barbados af Richard Seale, Foursquare Distillery. Rommen er fadlagret i minimum fem år. Rommen er en traditionel håndlavet small batch, destilleret på både kobber kolonne og pot stills. Vandet ned til 40% med vand fra kilderne og modnet på brændte amerikanske egefade.

Denne rom er producentens flagskib som i profilen er blød, velafbalanceret og med en luksuriøs konsistens. Rommen har vundet mange priser og er velegnet til både at drikke rent og til premium cocktails.

Real Mccoy hjemmeside  HER

Område og Producent

The Real McCoy Rum er en romserie i tre forskellige udgaver, som hædrer legenden Bill McCoy. Bill McCoy var det man under forbudstiden i U.S.A. kaldte for en ”rum runner”. Forbudstiden (1920-1933) var et landsdækkende alkoholforbud i U.S.A., som gjorde det ulovligt at sælge alle former for alkohol. Bill McCoy sejlede derfor tøndevis af rom fra Caribien for at lægge anker få kilometer ud for den amerikanske østkyst. Her lå Bill McCoy og hans skib i internationalt farvand, og kunne derfor på lovlig vis sælge rom til alle de tørstige amerikanere, som sejlede ud på havet for at købe spiritus.

Mange andre ”rum runners” begyndte at praktisere samme forretning som McCoy, men Bill blev med tiden kendt for kun at sælge den bedste spiritus og dette blev kaldt ”The Real McCoy®”. Manden bag The Real McCoy-romserien hedder Bailey Pryor. Bailey har fundet frem til hvor Bill McCoy fik sin rom fra, og stedet var Barbados. I flaskerne finder du derfor Barbadosrom fra Destilleriet Foursquare. Destilleriet Foursquare var oprindelig en sukkerplantage og kan dateres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet.

Sammen med Richard har Bailey udviklet en klassisk Barbadosrom, som overholder McCoys idé om aldrig at ”forfalske” rommen ved at tilsætte sukker, karamelfarve eller smagsstoffer. Dette har resulteret i en rom som er en klassisk kombination af kolonne og pot still destillater. Aldersbetegnelsen du ser på de tre labels er ligeledes den egentlige tid, som rommen har tilbragt i brugte bourbontønder af amerikansk eg. Her er ikke tale om soleralagret rom.

Se en video fra Real Mccoy HER

220px-William_McCoy