DON PAPA - "GAYUMA" - Filippinerne

695,00 kr

 

"The everything"

Lagret i Ex-Bourbon fade og derefter en dobbelt modning i gamle vinfade fra Rioja, samt gamle whiskyfade fra Islay. Her i Wineboutique har vi også en fadkælder hvor vi går og tryller med modning af rom på forskellige fade. Det er her magien kan opstå.

TypeRom
Indhold i CL70
LandFilippinsk
Alkohol40 %
18 stk. På lager
Beskrivelse

Don Papa Gayuma Rum er endnu et "skævt" produkt fra Don Papa. Gayuma betyder 'kærlighedsdrik' og er en super premium rom, der hylder de unikke ritualer udført af shamanerne på Mt. Kanlaon hvor rommen er produceret. Rommen er først modnet på amerikanske ex-bourbon-whiskyfade i tre år, inden den gennemgår en dobbelt-finish. Dette foregår henholdsvis seks måneder i ex-Rioja-vinfade efterfulgt af tre måneder på røgfyldte egetræsfade, som tidligere har indeholdt skotsk whisky fra den legendariske ø Islay.

Rommen opleves letrøget og frugtig i sin duft. I smagen er den blød og delikat med vanilje, appelsinskal, kakao samt nelliker og mynte. Røgen opleves meget sødmefuldt i munden og er med til at give en behagelig og krydret afslutning.

Se Don Papa hjemmeside HER - forførende video HER

Område og Producent
Legenden om Don Papa har sit udspring på øen Negros, der på lokalt tungemål omtales som Sugarlandia. Sugarlandias frugtbare vidder er dækket af sukkerrørsmarker, vildt planteliv og vulkaner, men også mystik og historie. Det er på denne uberørte plet i Stillehavet at Don Papa destilleres på den fineste sukkerrørsmelasse inden det lagres ved foden af Mt. Kanlaon – den ulmende vulkan, der ifølge lokale myter har været hjemsted for både drager og gudinder. Efter endt modning på fade bygget af amerikansk hvideg fra USA's bedste egetræsskove, skabes Don Papa slutteligt af deres master blender, der som en alkymist skaber magi på flaske. Don Papa er essensen af Sugarlandia.

Det var ligeledes her Dionisio Magbuelas – senere kendt som Papa Isio – kom til verden i 1846

Papa Isio var mystiker og shaman med evnen til at kommunikere med Sugarlandias rige dyreliv, men han er mest kendt for sin toneangivende rolle i Den Filippinske Uafhængighedskrig, hvor han som hærfører var en afgørende faktor da lokale oprørsstyrker besejrede det spanske kolonistyre i 1896. Legenden vil at han i sidste ende kæmpede alene mod de nye amerikanske overherrer, der overtog øen efter spanierne og var den sidste revolutionær der blev tilfangetaget.

Han døde i Old Bilibid Prison i Manila i 1907.

Men hans ånd lever videre i Don Papa. Don Papa er inspireret af Papa Isio og er legemliggørelses af essensen af Sugarlandias frodige skråninger og fængslende mystik.