4,1 vivino

DOMAINE DE LA GRAVEIRETTE - CHATEAUNEUF DU PAPE

350,00 kr
  • Køb 3 for 325.00 pr. fl. og spar 8%

 

"The Pape"

Hernede i det sydlige Rhone findes en af de populæreste vine i Danmark. Chateauneuf du Pape hedder vinen og denne bliver vores bud på ÅRETS JULEVIN.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChateauneuf du Pape
DruerGrenache, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol14 %
Vivino4,1
6 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Denne fyldige, men alligevel friskt sammensatte vin byder på velsmagende urte- og mineralnoter sammen med noter af sorte blommer og kirsebær.
Den er ren i smagen, men byder på frisk syre og stramme, finkornede tanniner. Frisk frugtsmag og nuancer af kaffe og jord er behagelige nu.

Beskrivelse

Julien Mus har ikke mange hektar marker, men dem han har ligger formidabelt i det sydlige Rhône. Og som Parker skriver: "This estate merits serious attention from Chateauneuf du Pape enthusiasts."
Julien dyrker 100% økologisk og skaber mirakler ud af sine gamle stokke i de stenede marker. Cuvee Mementes, er en mikrocuvée fra de mest knortede stokke med vild mineralitet, masser af røde bær og ingen unoder. Den karateristiske jordbund med de store rulle sten ”Galet” sørger for at druer kan
holde varmen om natten og kan opnår fuld modenhed Mesterlig vinmageri med mindst ti års lagringspotentiale.

Man må bruge helt op til 13 forskellige druesorter i Chateauneuf du pape vinene, men Julien Mus bruger kun 2 i denne vin og det er 90% Grenache og 10% Syrah. Han modner den nye most 30 måneder på ståltank og derfor fremstår vinen utrolig frugtrig.

Vinen kan bruges til mange retter, men retter hvor der er masser af fedme, sødme og syre er vinen særdeles egnet.

Se vingårdens hjemmeside HER

 

Område og Producent

Efter at have studeret i Beaune i Bourgogne har Julien Mus altid ønsket at lave sin egen vin. I 2005 oprettedes Domaine de la Graveirette.

En svær indsats, med det ene formål at producere kvalitetsvin. I dag fortsætter han med at nyde denne passion.

I den unikke jordbundss tjeneste praktiserer man en økologisk dyrkningsmetode, biodynamik.

Domaine de la Graveirette tilbyder vine fra appellationer såsom Châteauneuf du Pape, Côtes du Rhône eller Vin de Pays de Vaucluse og
Fyrstendømmet Orange.