4,7 vivino

Domaine Grand Veneur - Alain Jaume - Chateauneuf du Pape

695,00 kr

 

"Pave godt"

Intens Robert Parker yngling, fra bunden af Frankrig, hvor toppen bliver nået med disse fantastiske vine......

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChateauneuf du Pape
FyldeFyldig, Kraftig, Mineralsk, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol15 %
Vivino4,7
tabs-icon1 Duft

Farven er blækagtig med lilla kant og en mineralsk duft. Her er marmelade, trækul og grafit.

tabs-icon2 Smag

Smagen er storslået frugt og tanninerne flyttes rundt i munden på en behagelig måde. I det hele taget er dette en stor vin som har alle ingredienser og det er bare at nyde den.

Beskrivelse

DOMAINE GRAND VENEUR drives af de to Jaume-brødre Sébastien og Christophe. Med 100 Parkerpoint i bagagen har de bevist deres værd – og stadig kaster de den ene fantastiske vin af sig efter den anden fra domænets egne marker – og holder fanen lige så højt med deres négociant-firm ALAIN JAUME (faderens navn). Parker er kæmpefan af deres intense, dybe stil og mesterlige Grenachehåndteringer.
Vigtigst er det dog at smage vinene selv for at opdage, at brødrene på ingen måde er Parker-pleasere, men terroir-bønder af højeste klasse!

Domainet har flere forskellige vinmarker i Rhone. Det gælder også her i Chateauneuf du Pape. Marken her kaldes Veilles Vignes og det er virkelig gamle stokke. Takket være tiden og den måde man passer marken, går rødderne langt ned i jorden. Sammen med det lave udbytte gør det vinen utroligt kompleks.

50% Grenache noir, 30% Mourvèdre og 20% Syrah er de druer der bliver brugt til denne 95 p parker anmeldte vin.

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 4 gange mere.
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.