- Beskrivelse
Vinen en er produceret af håndplukkede druer. En lille del af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke. Det gør at vinen fremtræder lidt mere elegant en mange andre Gigondas vine, som får mere fadlagring. Det vil faktisk sige at vinen kan bruges lidt mere bredt i mad sammenhæng.
Disse vine er fra 2 karakteristiske jordtyper: 1) brudt kalksten og en seng af rødt ler i den Vestlige del af gården og hvor det er 60 år gamle bushwines Grenache og den trelliserede Syrah vokser. 2) Jurassisk kalksten, så højt som 600 m over havets overflade på den storslåede Dentelles de Montmirail, favoriserende den trelliserede Grenache.
Til vinen er der brugt druerne Grenache 80% /Syrah 20%
- 96 point
Se vingårdens hjemmeside HER - En smuk video fra Gigondas HER
- Hvad anmelderne siger
"Man finder i sine vine elegancen og nuancerne i denne vinproducent's følsomhed over for udtrykket af forskellige terroirs."
La Revue du Vin de France
- 96 point
- Område og Producent
Tre venner, Daniel, Thierry og Claude med næsten tres års kombineret erfaring inden for vinhandel, mødes med ét mål: producerer fantastisk, ægte og naturlige Rhône-vin ...
I 2011 blev LE PLAN DES MOINES født, da vennerne fandt og valgte deres første vingård i appelationerne Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages. LE PLAN DES MOINES er beliggende mellem Remoulins og Avignon. Man høster og vinificerer druerne på den mest naturlige måde, idet de respekterer miljøet og udtrykket af deres jordbunde. Alle vin fra LE PLAN DES MOINES vinificeres og tappes på ejendommen for at undgå transport af druer eller bulk.
Thierry Pommet medejer af Le Plan des Moines
Thierry startede som sommelier, og har de sidste 15 år eksporteret vin rundt om i verden. Han fører tilsyn med det europæiske og amerikanske marked samt er involveret i blandingen af vinene.
Daniel Orsolini medejer af Le Plan des Moines
Daniel har 20 års erfaring med både at købe og sælge vin internationalt. Har ansvaret for det asiatiske og amerikanske marked såvel som den daglige drift.
Claude Serra , vinmager
Claude, en erfaren vinproducent og oenolog (professor Montpellier University), kontrollerer vinproduktionen, vinfremstillingen og aftapningen af vinene.