4,0 vivino

Le Plan des Moines - "Le Calabrun" - AOP Gigondas - Rhône

295,00 kr
  • Køb 3 for 250.00 pr. fl. og spar 16%

 

"Le Artisanal"

Rhône vine har altid fundet deres vej til danskernes borde. Kraftige og fyldige, med masser af alkohol og samtidig gode til kraftige retter. Det startede med Chateauneuf du Pape, som stadig er populært, men også andre appellationer (områder) er blevet populære. Gigondas er et af dem. Her hersker Syrah og Grenache druen. Og de to i fællesskab laver superb vin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeGigondas
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerGrenache, Syrah/Shiraz
God TilRødt Kød
År2020
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Mørkerød farve. Kraftig næse af krydderier (peber, laurbær), modne røde frugter og usædvanlige dufte (røgelse, karry).

tabs-icon2 Smag

smagen er stærk, men også elegant og rig på grund af en balance mellem alkohol / syre og meget interessant, der viser den gode kombination af de 2 jordarter.

tabs-icon3 Eftersmag

Aromaer af frugt, krydderier og tobaksnoter i slutningen.

Beskrivelse

Vinen en er produceret af håndplukkede druer. En lille del af vinen har været lagret på egetræsfade i 18 måneder, mens den resterende del udelukkende har været lagret på ståltanke. Det gør at vinen fremtræder lidt mere elegant en mange andre Gigondas vine, som får mere fadlagring. Det vil faktisk sige at vinen kan bruges lidt mere bredt i mad sammenhæng.

Disse vine er fra 2 karakteristiske jordtyper: 1) brudt kalksten og en seng af rødt ler i den Vestlige del af gården og hvor det er 60 år gamle bushwines Grenache og den trelliserede Syrah vokser. 2) Jurassisk kalksten, så højt som 600 m over havets overflade på den storslåede Dentelles de Montmirail, favoriserende den trelliserede Grenache.

Til vinen er der brugt druerne Grenache 80% /Syrah 20%

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - 96 point

Se vingårdens hjemmeside HER - En smuk video fra Gigondas HER

 

Hvad anmelderne siger

"Man finder i sine vine elegancen og nuancerne i denne vinproducent's følsomhed over for udtrykket af forskellige terroirs."

La Revue du Vin de France

 

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - 96 point

Område og Producent

Tre venner, Daniel, Thierry og Claude med næsten tres års kombineret erfaring inden for vinhandel, mødes med ét mål: producerer fantastisk, ægte og naturlige Rhône-vin ... 

I 2011 blev LE PLAN DES MOINES født, da vennerne fandt og valgte deres første vingård i appelationerne Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages. LE PLAN DES MOINES er beliggende mellem Remoulins og Avignon. Man høster og vinificerer druerne på den mest naturlige måde, idet de respekterer miljøet og  udtrykket af deres jordbunde. Alle vin fra LE PLAN DES MOINES vinificeres og tappes på ejendommen for at undgå transport af druer eller bulk.

 Thierry Pommet medejer af Le Plan des Moines

teaserbox_39040033

Thierry startede som sommelier, og har de sidste 15 år eksporteret vin rundt om i verden. Han fører tilsyn med det europæiske og amerikanske marked samt er involveret i blandingen af ​​vinene.

Daniel Orsolini medejer af Le Plan des Moines

teaserbox_38986318Daniel har 20 års erfaring med både at købe og sælge vin internationalt. Har ansvaret for det asiatiske og amerikanske marked såvel som den daglige drift.

Claude Serra , vinmager

teaserbox_38986256Claude, en erfaren vinproducent og oenolog (professor Montpellier University), kontrollerer vinproduktionen, vinfremstillingen og aftapningen af ​​vinene.