4,0 vivino

Dalva Port - 10 års Tawny - 37,5 cl.

145,00 kr

 

"The baby port"

En fin 10 års port, som er en blanding af forskellige rigtige gode årgange. Det kan være 20 år gammel vin eller 5 år gammel. Dividere man de forskellige årgange, så skal det give mindst 10 år og så må den kaldes 10 Years old port. Typen er en Tawny og har et indhold på 37,5 cl.. Fin gaveidé eller til når et par stykker skal dele en flaske.

TypeHedvine
Indhold i CL37,5
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol20 %
Vivino4,0
Duft

dybrød farve med delikat og intens duft af modne frugter, chokolade og egetræ.

Smag

blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Vi elsker portvine og salget går bare en vej i disse år. Vi sælger stadig mange almindelige gode portvine, men kunderne har fået øjnene op for, at Portvine og i særdeleshed årgangsportvine, Late Bottled Vintage, Colheitas og Vintage, er vine som tit giver en ekstra smagsdimension. Samtidig er disse vine med årgang og som her en 10 års Tawny, blevet utroligt populære at give som gave. Denne portvin er tappet på flaske i 2018

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER