4,1 vivino

Dalva Port - 40 Year Old Dry White Port

750,00 kr

 

"Den hvide dame"

Dalva 40 år gammel tør hvid, er pioner i præsentationen af gammel blandet hvid portvin med et lavere sukkerindhold (tør hvid). Fra gamle franske egefade har man lagret tør hvidvin fra forskellige årgange. masterblenderen har herefter smagt sig frem til det du nu kan komme til at smage i denne store vin, en 40 år gammel dry white er.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Skaldyr
Alkohol20 %
Vivino4,1
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Portvinen har en klar rav farve. Kompleks i sin aroma med moden mandarin, rosin og mandel.

tabs-icon2 Smag

Vinen er meget fyldig med en frisk syre

tabs-icon3 Eftersmag

lang eftersmag, som udvikler sig hele tiden.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER