Dalva Tawny Reserve - Organic Grapes

185,00 kr

 

"On the green"

Som noget helt nyt har vi fra Dalva fået deres første portvin som er lavet på økologisk dyrkede druer.....

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste
Alkohol19,5 %
6 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Dejlig smag af blød portvin og fine frugtige noter.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år og nu også for en af de første som er dyrket økologisk.

Tawny ports er vine, der sædvanligvis fremstilles af røde druer, der modnes i træfade, som udsætter dem for gradvis oxidation og fordampning. Som følge af denne oxidation blødes de gradvis til en gyldenbrun farve. Eksponeringen for ilt giver "nutty" smag til vinen, som er blendet for at matche husets stil, som stort set er den samme år efter år.

 Tawny ports er søde eller halvtørre og typisk drikkes som en dessertvin, men man kan så sandelig også bruges til andet mad.

Når en port er beskrevet som tawny, uden angivelse af alder, er det en grundlæggende blanding af vin modnet på fade. Tawny er en vin, der repræsenterer en blanding af flere årgange.

Sødmefuld og elegant økologisk fadlagret portvin med nøddeagtigte aromaer, der er anvendelig både til desserter og som et glas for sig selv.

Vingårdens hjemmeside  HER

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder.