4,6 vivino

Dalva Port - White Colheita 2007

350,00 kr

 

"Porten er Hvid"

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport. 

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert
År2007
Alkohol20 %
Vivino4,6
18 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Ravfarvet white portvin super portvinsåret 2007. José Manuel Sousa Soares har tryllet en bombe af konfiteret mandarin, bittermandel og frisk fyrreharpiks frem, der selv med ti år på bagen har en forrygende friskhed. Genial til desserter med æble eller karamel, men også til et stykke ost.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas og de kan både være røde og hvide. Ens for begge, er at de mindst skal have fadlagret i 7 år før salg.

“ Dalva White Colheita 2007 was awarded by the jury of the Concours Mondial de Bruxelles 2017. This new white Port of C. da Silva exquisitely combines a mature structure and aromas with a fresh and bright complement, given by its young age.

It was distinguished in this competition with a Greal Gold Medal.”

Ravfarvet supervin fra det fantastiske portvinsår 2007. José Manuel Sousa Soares har tryllet en bombe af konfiteret mandarin, bittermandel og frisk fyrreharpiks frem, der selv med ti år på bagen har en forrygende friskhed. Genial til desserter med æble eller karamel, men også til et stykke ost.

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

91 points Robert Parker
The 2007 White Port (Dalva) is basically a white Colheita and it pretty much leans to tawny in taste, too. Mostly a field blend, it emphasizes Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato. It comes in at 117 grams per liter of residual sugar. Surprisingly rich for a young white, this is filled with caramel nuances. It is a beauty that is really easy to like and drink. Bright, fresh and utterly delicious, it delivers a great performance that easily overachieves at its young age.

91 points Wine Enthusiast
This is a tangy tight wine with plenty of acidity and wood flavors to balance against the fresh lemon fruitiness. Its medium-sweet style is attractive, leaving a bite and tang of spirit and wood at the end.

Danmarks bedste vinblogger Houlberg skriver: 

Jeg bliver bare mere og mere tosset med god portvin og specielt Colheita vinene har vundet mit hjerte, så derfor havde jeg dagen før juleaften smagt mig igennem 3 drønlækre Dalva Colheita portvine, der alle skulle serveres til risalamanden. Den første var denne 2007 Dalva Colheita White fra Vinhos C. da Silva i Vila Nova de Gaia helt nede ved Douro floden. Sikke smuk farve … nærmest helt rav-farvet med lidt mahogni blandet i, mens duften starter med lidt alkohol, men på den fede måde suppleret med kandiseret mandarinskrald, nødder, en del marcipan og mandelessens, indkogt og tørret abrikos, karamel og kan allerede mærke, at jeg bliver helt svag i knæene. Smagen er lige så god som udseendet … blød, sød med tørrede frugter, velintegreret alkohol, der giver sødmen fint modspil med en lækker oxidativ og nøddet nekltarfeeling. Det er en portvin, som varmer mig sjæl, legeme og humør … 95 point.

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER