4,4 vivino

Dalva port - 40 års Tawny

895,00 kr

 

"Are you getting old?"

40 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra forskellige årgange – både yngre og væsentligt ældre vine – så man opnår en smag der stilmæssigt rammer en port, der har fadlagret i ca. 40 år. Derved sikrer man samtidig en høj, ensartet kvalitet fra år til år. Hos Dalva anvendes kun de bedste basisvine til dette og deres 40 års tawny taler sig eget tydelige sprog, der beviser dette. 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol20 %
Vivino4,4
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Flot rav farvet, samt rig og dyb aroma. Noter af tobak, krystaliseret frugt og modne frugter som i en frugtkage. Derudover tydelig kaffe og hasselnød.

tabs-icon2 Smag

Meget fyldig, men med en god balanceret syre og elegant efter smag.

Beskrivelse

Vi elsker portvine og salget går bare en vej i disse år. Vi sælger stadig mange almindelige gode portvine, men kunderne har fået øjnene op for, at Portvine og i særdeleshed årgangsportvine, Late Bottled Vintage, Colheitas og Vintage, er vine som tit giver en ekstra smagsdimension. Samtidig er disse vine med årgang og som her en 40 års Tawny, blevet utroligt populære at give som gave. Enten til en 40 års fødselsdag eller måske et 40 års jubilæum.

Det her er Dalvas absolutte topniveau, og det kan smages! 40 års tawny med respektindgydende høj kvalitet. Forrygende dybde, stor fylde, fedme med noter af tørret frugt, orangeskal, kakao og hasselnødder er bare nogle af de indtryk der vælter op ad glasset når denne vin skænkes. Lang eftersmag der byder på kaffe, kanel og kompleksitet. 40 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra forskellige årgange – både yngre og væsentligt ældre vine – så man opnår en smag, der stilmæssigt rammer en port, der har fadlagret i ca. fire årtier. Derved sikrer man samtidig en høj, ensartet kvalitet fra år til år. Hos Dalva anvendes kun de bedste basisvine til dette og derfor fremstår denne 40 års tawny helt fabelagtigt velbalanceret.

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
93 points Ekstra Bladet
Helt lys, nøddeagtig i duften. Yderst kompleks med tørrede frugter, bagte krydderier og vaniljenoter. Mange lag og en yderst vedvarende eftersmag.
Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER