SILVER SEAL GUADELOUPE BELLEVUE 1998 AGED 20 YEARS

2.200,00 kr

 

"The Rum"

Rommen her er en single cask-aftapning og er derfor kun produceret i et meget lille oplag. Rommen har tilbragt hele 20 år på et egetræsfad og er tappet ved cask strength på 55,2% alkohol. Destilleret i 1998 og tappet i 2018.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuadeloupe
År1998
Alkohol55,2 %
tabs-icon1 Duft

Denne rom har en enorm fyldig aroma af citrusfrugt, svesker, læder og gummi samt en flot honningsødme.

tabs-icon2 Smag

smagen har en umiddelbar tørhed som de fineste agricole rhum fra Martinique, men den er noget dybere og mere potent i smagen end disse. Den fylder ens mund med en intens smag af egetræ, græs, citrusfrugt og modent æble.

Beskrivelse

Denne rom er destilleret på Marie-Galante (en mindre ø af Guadeloupe), nærmere bestemt på ”Distillerie Bellevue”. Bellevue betyder ”smukt syn” og stammer fra de omgivelser som destilleriet ligger i. Denne lille ø er en del af Guadeloupe, som ligesom Martinique er en del af Frankrig. Omgivet af bakkede sukkerrørsmarker, har Bellevue Estate været i drift siden 1821 – dette årstal er indgraveret i fronten af den sukkerrørsmølle der presser sukkerrørsjuicen ud af sukkerrørene – et efterhånden sjældent syn i Caribien nu om stunder. Ejendommen blev købt af en soldat hjemvendt fra Indien, som efterfølgende lavede den om til et destilleri.

Rommen fra Guadeloupe er ikke så kendt som rommen fra Martinique, og det skyldes nok mest af alt størrelsen på øens destillerier. Destillerierne på Guadeloupe er modsat på Martinique typisk mindre familieejede destillerier.

Se flere Silver Seal produkter HER

 

Område og Producent

Silver Seal Whisky Company er en italiensk uafhængig aftapper af både whisky og rom. Firmaet som blev grundlagt i 2000 ejes og drives af Massimo Righi, som køber fade produceret på forskellige destillerier, og flasker dem under eget mærke. Silver Seal udspringer af det hedengangne firma Sestante, som Massimo selv var med til at starte i 1979. 

Massimos motto og virksomhedens slogan er; “…excellence cannot be for everyone…“, og det skinner igennem i alle deres aftapninger. Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. 

Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade. Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal. 

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd. 

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år. Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum.

Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen. Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

 MRighi_1