SILVER SEAL DEMERARA 13 YEARS OLD PORT MOURANT 2003 - GUYANA

1.995,00 kr

 

"That's a guy"

I Guyana findes de to sidste originale Wooden Pot Stills i verden – det ene går under navnet ”Port Mourant”. I over 250 år er disse blevet brugt til at producere ”Demerara Navy Rum” til den britiske flåde og er dermed indbegrebet af klassisk Navy Rum.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuyana
År2003
Alkohol51 %
2 stk. På lager
Beskrivelse

Det dobbelte Wooden Pot Still (Port Mourant) stammer fra Port Mourant Estate, som blev grundlagt i 1732. I 1964 blev destilleringsapparatet flyttet til Uitvlugt Estate hvorefter det i 2000 kom til Diamond Distillery.

Port Mourant Still producerer den dag i dag den selvsamme romtype som tilbage i fordums tid, en romtype som er værdsat af romblendere og aficionados verden over. Rommen rig på smag og besidder en meget dyb aroma - det gamle Green Heartwood, som udgører størstedelen af kedlerne spiller stadig en stor rolle i udviklingen af ​​de smagsmæssige kendetegn.

Massimo Righi har nu opkøbt et fad rom produceret af Port Mourant Still hos Demerara Distillers i Guyana. Det er det første rom fra Port Mourant som flaskes under Silver Seal-brandet, hvis vi ser bort fra de to 37 år gamle aftapninger flasket i 2013.

Rommen er taget fra fad nummer 36 og er tappet ved 51 % alkohol. I sandhed et investeringsobjekt. 

Se en fin video om Silver Seal HER

Område og Producent

Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal. Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år. Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade.

Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen. Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou