SILVER SEAL PANAMA 2000 DON JOSÉ 15 YEARS OLD RUM

1.600,00 kr

 

"Pan I am"

Denne rom er blevet destilleret i Panama, som er meget kendt for at destillere en let og frugtig rom på kolonner, af en mæsk baseret på melasse. I modsætning til forrige Panama-udgivelser i Silver Seal-serien har man denne gang haft mulighed for at oplyse producenten bag - og i dette tilfælde er det Varela Hermanos S. A., som ligeledes står bag nogen af de største rommærker fra Panama.

TypeRom
Indhold i CL70
LandPanama
Alkohol46 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I næsen er rommens udtryk præget af sødlig mælkechokolade, citrus og hasselnødder.

tabs-icon2 Smag

Smagen er meget afbalanceret og byder på masser af sødme som flot spilles op imod de 46 % alkohol. Smagselementerne kan beskrives som værende mokkaagtige…

Beskrivelse

Rommen er destilleret på deres destilleri ved navn Don José, opkaldt efter manden der startede destilleringsvirksomheden.  Destilleriet er dateret tilbage til 1908, hvor den unge spanske immigrant, Don José Varela Blanco, lancerede den første sukkermølle i den nyligt formede republik Panama. I dag producerer de rom på et firedobbelt kolonnedestilleringsapparat, som producerer en let, blød og sødmefuld rom. Producenten er det man kan kalde for en Single Estate romproducent, da de selv står for alle led i romproduktionen, lige fra høsten af sukkerrør til aftapningen af rommen. Massimo Righi, manden bag Silver Seal, har dog fået fat i dette fad, som delvis har lagret i Skotland, og som han selv har tappet på flaske. Rommen er tappet ved flotte 46 % alkohol og der er tale om en enkeltfadsaftapning.

Der findes kun 281 flasker af denne aftapning...

Se en fin video om Silver Seal HER

Område og Producent

Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal. Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år. Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade.

Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen. Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou