4,3 vivino

ALAIN JAUME - CHATEAUNEUF DU PAPE - “LA FONTAINE” BLANC

495,00 kr

 

"Den hvide pape"

Området ”La Fontaine” er perfekt til at producere store hvide Châteauneuf du Pape vine. Jordbunden består af ler, sand og kalk sten. Markerne står mod nord, og får derfor lige mængder sol hele dagen.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChateauneuf du Pape
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerRousanne
God TilBløde Oste, Lyst Kød
År2020
Alkohol14 %
Vivino4,3
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens gylden gul farve. Meget kompleks næse af citrusfrugter, eksotiske frugter, kvæde og honning ledsaget af en let vanilje.

tabs-icon2 Smag

Smagen er kraftfuld og har stor struktur. Denne cuvée er rig på karakter og sin fremragende friskhed.
Ofte betragtet som en af ​​appellationens største hvide Châteauneuf du Pape, er det per definition en storslået hvidvin til gastronomi.

Beskrivelse

I den nordlige del af Châteauneuf du Pape, Jaume familien har siden 1826, været dedikeret til vinproduktionens kunst.
Dette for dem ærværdige erhverv er deres arv, men frem for alt er det deres lidenskab. Det kræver disciplin, udholdenhed og respekt for naturen og de udfordringer de præsenterer dem med. Hver årgang er forskellig fra den foregående, og hvert år tilpasses produktionen og teknikkerne, efter den stadigt skiftende opførsel fra vinstokkene, druerne og terroiret.

Jordene vedligeholdes udelukkende ved overfladisk pløjning og understøttet af plantekompost.  - Udbyttet er lavt eller under kontrol.  - For at favorisere luftningen af ​​klaserne praktiserer man en manuel stripning i periferien af ​​druerne, kun på siden af ​​den opgående sol.
- Den manuelle høst er sorteret bundt for bundt.
- Efter omhyggelig lagring er vinene kun lidt klarede for at respektere de karakterer, som hver terroir giver. Der kan også dannes et let naturligt aflejring i bunden af ​​flasken, et tegn på deres rigdom og vitalitet.

Hvidvinene er lavet af  druesorterne Clairette, Roussanne og Viognier.  Den første har friskheden, finessen af ​​aromaerne af tørrede frugter og blomster. 
Roussanne udvikler i mellemtiden mere hæsblæsende karakterer, kvæde, honning, forbundet med en krop af krydret finesse. 

"La Fontaine" er en lokalitet, der er ideelt orienteret til produktion af store hvidvine fra Châteauneuf du Pape. Grunden vender mod nord på lerkalkskrænter. Det er meget godt ventileret, vendt mod vinden (mistral). Denne sektor gør det muligt for Roussanne at have en langsom, men optimal modenhed og samtidig bevare en storslået friskhed af vinen. Vinen er 100% Roussanne. Håndhøstet, Direkte presning. Vinificering og lagring i 10 måneder på tønder (50 % nye tønder og 50 % 1 år gamle tønder).

Ideel at nyde fra 2 til 8 år efter høståret. God til hvidt kød, svampesaucer, trøfler, foie gras og bløde oste. Serveres ved en temperatur på minimum 12-13°C.

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

Område og Producent

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.