4,0 vivino

"Le Parvis" Chateauneuf du pape - Ferraton pére & fils

395,00 kr

 

"La Pape"

Priserne på Ch. Neuf du Pape eksplodere i disse tider og det er efterhånden svært at finde vine der fra. Det er også godt vin. Varme og fyldige vine, som er god til mad.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeChateauneuf du Pape
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol15 %
Vivino4,0
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

noter af syrlige kirsebær, blomme, brændt kaffe og læder.

tabs-icon2 Smag

fine og afrundede tanniner, der dækker ganen og fortsætter gennem den lange, velsmagende finish.

Beskrivelse

Maison Ferraton blev grundlagt i 1946 af Jean-Orëns Ferraton, en afkom til vigneronfamilien med en lille bedrift i Hermitage. Udvidelsen af ​​familievirksomheden fortsatte hurtigt under hans søn Michel, som købte vinmarker i St-Joseph og Crozes-Hermitage. Ud over dette etablerede han en negociantarm af høj kvalitet , der producerede overlegne vine fra længden af ​​Rhône-dalen. Denne bijou-producent har længe været en fast fortaler for økologisk og biodynamisk landbrug, med et stigende antal vine produceret efter disse principper.

Druerne til denne vin kommer fra vinmarker plantet på rød lerjord med store, afrundede småsten i muldjorden. Druerne er Grenache, Syrah og Mourvedre.

Efter afstilkning gennemgik druerne en 20-dages maceration ved 25-30°C, med hyppig overpumpning og udstansning. Alkoholgæring blev udført i kar og vinen blev derefter modnet på store egetræsfade og kar i tolv til femten måneder.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER

OBS: Sælges kun her på webshoppen.

Område og Producent

Vingården Ferraton blev grundlagt i 1946 af vinavler Jean Orëns Ferraton. Det unge og dynamiske team, der i dag står i spidsen for Ferraton, består af folk, der er loyale over for deres arv, mens de bringer ny inspiration til vingården. De har respekt for jorden, naturen og klimaet, og de er ydmyge og loyale over for familietraditionerne, men samtidig tør de prøve noget nyt, og de tør skabe nyt. Alt dette er med til at give Ferraton-vinene identitet. En identitet, der ikke er gået ubemærket hen, for Ferraton er stolte af at være blevet udnævnt til Producteur Artisan de Qualité af Collège Culinaire de France, som er en meget anerkendt forening grundlagt af 15 internationalt kendte franske kokke, som har til formål at promovere den franske gastronomi og dens værdier i hele verden.

En nær ven af ​​Ferratons, Michel Chapoutier, bragte sin knowhow. I 1998 blev vinmarkerne omdannet til økologisk vindyrkning og derefter certificeret. Manr omfavner biodynamikkens kultur. 

Biodynamik respekterer livet. Harmoni mellem jorden, planternes stofskifte, livets cyklus og de terrestriske og kosmiske kræfter. Vinstokkene finder en balance uden pesticider, uden kemisk gødskning. De producerede druer er fritaget for eksogene molekyler. Derfor deres rene, ægte og originale aromaer.

Der er anlagt en sti. En korsvej af traditioner, dem fra deres vigneron-forfædre og en moderne ånd inspirerer tilsammen Maison Ferraton Père & Fils.