3,9 vivino

ALAIN JAUME VACQUEYRAS “GRANDE GARRIGUE” - COTES DU RHONE

195,00 kr
  • Køb 6 for 148.00 pr. fl. og spar 25%

 

"Rhone Alone"

Det svært udtalte navn Vacqueyras er et vinområde i den sydlige rhonedal. Vinene er gode køb....

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerCinsaut, Grenache noir, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol14,5 %
Vivino3,9
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rubin farve, strålende. Aromaer af røde og sorte frugter med strejf af mynte og krydderier.

tabs-icon2 Smag

På ganen er frugten meget udtryksfuld med brombær og noter af peber. Tanninernes rundhed og elegance gør denne vin både tæt og elegant. Afslutningen er orienteret på noter med dufte af garrigue og lakrids.

Beskrivelse

I den nordlige del af Châteauneuf du Pape, Jaume familien har siden 1826, været dedikeret til vinproduktionens kunst. I 2010 blev kronen på værket 100 point fra Robert Parker for deres top Chateauneuf i 2010-årgangen
Dette for dem ærværdige erhverv er deres arv, men frem for alt er det deres lidenskab. Det kræver disciplin, udholdenhed og respekt for naturen og de udfordringer de præsenterer dem med. Hver årgang er forskellig fra den foregående, og hvert år tilpasses produktionen og teknikkerne, efter den stadigt skiftende opførsel fra vinstokkene, druerne og terroiret.

Jordene vedligeholdes udelukkende ved overfladisk pløjning og understøttet af plantekompost.  - Udbyttet er lavt eller under kontrol.  - For at favorisere luftningen af ​​klaserne praktiserer man en manuel stripning i periferien af ​​druerne, kun på siden af ​​den opgående sol.
- Den manuelle høst er sorteret bundt for bundt.
- Efter omhyggelig lagring er vinene kun lidt klarede for at respektere de karakterer, som hver terroir giver. Der kan også dannes et let naturligt aflejring i bunden af ​​flasken, et tegn på deres rigdom og vitalitet.

Landskabet omkring Vacqueyras er domineret af dets placering ved "tæerne" af Dentelles de Montmirail-foden. Mange af de fineste vingårde her ligger på de stejle, sydvestvendte kalkstenskråninger lige øst for byen, som markerer begyndelsen på disse bakker.

Denne Cru ligger i umiddelbar nærhed af Gigondas. Det strækker sig over Sarrians, hvor "Garrigues" plateauet er lavvandet, leret og stenet. Dette landskab af "garrigue" er typisk for regionen, og vinene er virkelig præget af dufte af krydderier og tørre urter. - Druesorterne er Grenache noir, Syrah, Cinsault fra gamle stokke og Mourvèdre - Vinificering i temperaturkontrollerede kar. Daglig overpumpning og maceration i 18 dage. Lagret i kar (for det meste) og egetræsfade i alderen 1 til 4 år. Aftapning 12 til 14 måneder efter høst.

OBS: Kan kun købes her på webshoppen....

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

Område og Producent

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.