- Beskrivelse
La Matiniére er vinen vi har her og hvis vi starter med jordbunden, så er det terrasser af glaciale alluviale aflejringer med en masse runde småsten, sten og grus i distrikterne Mercurol og Beaumont-Monteux.
Druerne afstilkes. Maceration i omkring 20 dage. Udsugning foretaget ved at pumpe over og stanse ned.
Smagen af denne Crozes-Hermitage er rund, aromatisk med meget syrlig smag af kirsebær og hindbær. Tanninerne er glatte og finishen er frisk og vedholdende. En Crozes-Hermitage med en meget diskret træagtighed, der giver plads til de frugtige aromaer af Syrah, hvilket gør den til en tilgængelig flaske fuld af friskhed, men frem for alt særdeles godt placeret i forhold til værdi for pengene.
Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
Priser
90-92 point: www.jebdunnuck.com, december 2019
91 point: Wine Enthusiast
91 point: www.winespectator.com, februar 2021
92 point: www.vinous.com, april 2020
- Område og Producent
Vingården Ferraton blev grundlagt i 1946 af vinavler Jean Orëns Ferraton. Det unge og dynamiske team, der i dag står i spidsen for Ferraton, består af folk, der er loyale over for deres arv, mens de bringer ny inspiration til vingården. De har respekt for jorden, naturen og klimaet, og de er ydmyge og loyale over for familietraditionerne, men samtidig tør de prøve noget nyt, og de tør skabe nyt. Alt dette er med til at give Ferraton-vinene identitet. En identitet, der ikke er gået ubemærket hen, for Ferraton er stolte af at være blevet udnævnt til Producteur Artisan de Qualité af Collège Culinaire de France, som er en meget anerkendt forening grundlagt af 15 internationalt kendte franske kokke, som har til formål at promovere den franske gastronomi og dens værdier i hele verden.
En nær ven af Ferratons, Michel Chapoutier, bragte sin knowhow. I 1998 blev vinmarkerne omdannet til økologisk vindyrkning og derefter certificeret. Manr omfavner biodynamikkens kultur.
Biodynamik respekterer livet. Harmoni mellem jorden, planternes stofskifte, livets cyklus og de terrestriske og kosmiske kræfter. Vinstokkene finder en balance uden pesticider, uden kemisk gødskning. De producerede druer er fritaget for eksogene molekyler. Derfor deres rene, ægte og originale aromaer.
Der er anlagt en sti. En korsvej af traditioner, dem fra deres vigneron-forfædre og en moderne ånd inspirerer tilsammen Maison Ferraton Père & Fils.