3,9 vivino

"La Matiniére" Crozes-Hermitage - Ferraton pére & fils

250,00 kr
  • Køb 6 for 199.50 pr. fl. og spar 21%

 

"The Crozes"

Her i det nordlige Rhone reagere Syrah druen og den giver varme og intensitet, krydder og masser af frugt. Biodynamiske vine er alfa og omega for vingården.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol14 %
Vivino3,9
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget åben næse med meget modne små røde frugter.

tabs-icon2 Smag

Rig på ganen med vedvarende frugtsmag. Krydret, glidende tanniner frisk finish.

Beskrivelse

 La Matiniére er vinen vi har her og hvis vi starter med jordbunden, så er det terrasser af glaciale alluviale aflejringer med en masse runde småsten, sten og grus i distrikterne Mercurol og Beaumont-Monteux.

Druerne afstilkes. Maceration i omkring 20 dage. Udsugning foretaget ved at pumpe over og stanse ned.

Smagen af denne Crozes-Hermitage er rund, aromatisk med meget syrlig smag af kirsebær og hindbær. Tanninerne er glatte og finishen er frisk og vedholdende. En Crozes-Hermitage med en meget diskret træagtighed, der giver plads til de frugtige aromaer af Syrah, hvilket gør den til en tilgængelig flaske fuld af friskhed, men frem for alt særdeles godt placeret i forhold til værdi for pengene.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER

 

Hvad anmelderne siger

Priser

  • 90-92 point: www.jebdunnuck.com, december 2019

  • 91 point: Wine Enthusiast

  • 91 point: www.winespectator.com, februar 2021

  • 92 point: www.vinous.com, april 2020

 

Område og Producent

Vingården Ferraton blev grundlagt i 1946 af vinavler Jean Orëns Ferraton. Det unge og dynamiske team, der i dag står i spidsen for Ferraton, består af folk, der er loyale over for deres arv, mens de bringer ny inspiration til vingården. De har respekt for jorden, naturen og klimaet, og de er ydmyge og loyale over for familietraditionerne, men samtidig tør de prøve noget nyt, og de tør skabe nyt. Alt dette er med til at give Ferraton-vinene identitet. En identitet, der ikke er gået ubemærket hen, for Ferraton er stolte af at være blevet udnævnt til Producteur Artisan de Qualité af Collège Culinaire de France, som er en meget anerkendt forening grundlagt af 15 internationalt kendte franske kokke, som har til formål at promovere den franske gastronomi og dens værdier i hele verden.

En nær ven af ​​Ferratons, Michel Chapoutier, bragte sin knowhow. I 1998 blev vinmarkerne omdannet til økologisk vindyrkning og derefter certificeret. Manr omfavner biodynamikkens kultur. 

Biodynamik respekterer livet. Harmoni mellem jorden, planternes stofskifte, livets cyklus og de terrestriske og kosmiske kræfter. Vinstokkene finder en balance uden pesticider, uden kemisk gødskning. De producerede druer er fritaget for eksogene molekyler. Derfor deres rene, ægte og originale aromaer.

Der er anlagt en sti. En korsvej af traditioner, dem fra deres vigneron-forfædre og en moderne ånd inspirerer tilsammen Maison Ferraton Père & Fils.