3,6 vivino

ALAIN JAUME COTES DU RHONE “GRAND VENEUR” BLANC

139,50 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 11%

 

"White roots"

Jeg ville håbe at danskerne ville drikke noget mere hvidvin fra Rhone. Her findes fantastiske hvide vine med karakter, aroma og fylde.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerClairette, Rousanne, Viognier
God TilFed Fisk, Fisk, Frugt, Skaldyr
År2020
Alkohol13 %
Vivino3,6
tabs-icon1 Duft

Lys gul farve, klar, med gyldne refleksioner. Primær aroma af hvide blomster og eksotiske frugter.

tabs-icon2 Smag

På ganen vises frugten øjeblikkeligt med blomster- og hvide ferskennoter. Denne Côtes du Rhône er overraskende lækker og frisk. 

Beskrivelse

I den nordlige del af Châteauneuf du Pape, Jaume familien har siden 1826, været dedikeret til vinproduktionens kunst. I 2010 blev kronen på værket 100 point fra Robert Parker for deres top Chateauneuf i 2010-årgangen
Dette for dem ærværdige erhverv er deres arv, men frem for alt er det deres lidenskab. Det kræver disciplin, udholdenhed og respekt for naturen og de udfordringer de præsenterer dem med. Hver årgang er forskellig fra den foregående, og hvert år tilpasses produktionen og teknikkerne, efter den stadigt skiftende opførsel fra vinstokkene, druerne og terroiret.

Jordene vedligeholdes udelukkende ved overfladisk pløjning og understøttet af plantekompost.  - Udbyttet er lavt eller under kontrol.  - For at favorisere luftningen af ​​klaserne praktiserer man en manuel stripning i periferien af ​​druerne, kun på siden af ​​den opgående sol.
- Den manuelle høst er sorteret bundt for bundt.
- Efter omhyggelig lagring er vinene kun lidt klarede for at respektere de karakterer, som hver terroir giver. Der kan også dannes et let naturligt aflejring i bunden af ​​flasken, et tegn på deres rigdom og vitalitet.

Denne dejlige hvidvin kommer fra Ler-kalksten plateauer. Kølig, sandet jord. - Roussanne, Viognier, Clairette er druerne. Vinificering og lagring i kar. Direkte presning ved lav temperatur. Tidlig aftapning, 5 måneder efter høst. -  serveres helst ung for at drage fordel af de frugtagtige karakterer. Ideel indtil 2 til 3 år efter høståret
Ideel serveringstemperatur på 10°C.

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

Område og Producent

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.