Hedvine

Hedvine er vine som er forstærket med druesprit, brændevin eller brandy. Typer som Sherry, Madeira, Marsala, Portvin er hedvine. Der findes et utal af andre hedvine med forskellige navne, fra forskellige lande, med forskellige vinificeringer. Den lokale kultur for at lave den slags vine og hvordan man gør det, er meget forskellig. Mange typer er søde, mens en Sherry både kan være tør og sød. De søde Hedvine er fremragende til meget smagende oste og selvfølgelig dessert. De tørre kan være fremragende til alle former for mad, som har mange forskellige smagsretninger. Såsom Tapas. Læs mere...
Søde hedvine kan tit holde sig i mange år i uåbnet tilstand og flere kan blive endnu bedre mens de modnes. Andre bliver ikke bedre, men kan drikkes umiddelbart. Pas på med at have en hedvin til at være åben for længe. Der findes ingen generel facitliste, men de fleste skal nydes inden en måned efter åbning. Colheita portvine er typisk vine fra en enkelt årgang og skal være modnet mindst 7 år på fad før frigivelse. Disse vine kan sagtens holde sig i åben tilstand i flere måneder.