4,2 vivino

DALVA PORT - COLHEITA 2014 - Kan efter ønske leveres i trækasse

295,00 kr

 

"Best Port 2014"

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder i køleskab. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2014
Alkohol20 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I glasset præsenterer Dalva Colheita sig med en dyb ravfarve og en intens aroma af frugtgelé, kvædemarmelade og krydderier. Med alderen udvikler vinen yderligere nuancer af nødder, kanel og kaffe, men bevarer altid sin friskhed og elegance.

tabs-icon2 Smag

På ganen opleves vinen som fyldig og kompleks med en behagelig syre, der sikrer harmoni og vedholdenhed. Noter af kandiseret appelsinskal og tørret frugt bidrager til en bemærkelsesværdig smagsoplevelse

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder i køleskab. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

Dalva Colheita er en udsøgt årgangsportvin fra Douro-dalen i Portugal, fremstillet af traditionelle druesorter som Touriga Nacional, Tinta Roriz og Touriga Franca. Vinen lagres i egetræsfade i flere år, hvilket udvikler dens komplekse smagsprofil og giver en harmonisk balance mellem frugt og krydderier. Dalva Colheita passer perfekt til desserter, især dem med nødder som mandler, hasselnødder og valnødder. Server den let afkølet ved 12–13°C i et passende stort glas for at fremhæve dens fulde potentiale. Med sin rige smagsprofil og elegante karakter er Dalva Colheita et fremragende valg for portvinsentusiaster og dem, der ønsker at udforske kvalitetsportvine fra Portugal.

 DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Dalva har været igennem en fantastisk proces over de sidste mange år. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre – samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag.

Se deres Facebook side HER