- Beskrivelse
I et vildt og nærmest majestætisk land dækket af bjerge og skove, som strækker sig til horisonten, slynger Adige-floden gennem en dal prydret med blomstrende vingårde. Det betagende landskab, som er udskåret af typiske espalier og pergolaer af vinstokke, afbrydes hist og her ved små landsbyer og slotte.
Indbegrebet af Armani familiens passion og dyrkning af deres vinstokke, har de som følge heraf etableret deres mærke, Terre di Gioia, som består af de bedste og nøje udvalgte vinstokke fra deres forskellige vingårde.
Armanis forrygende Amarone stammer fra bakkerne i Marano i Valpolicella, 360 meter over havets overflade. Druerne tørres efterfølgende i en højde af 650 meter over havets overflade. Druesorterne er de klassiske Corvina, Rondinella og Molinara, der har groet på jord med en karakteristisk brun-rød farve, kalksten og højt indhold af kalium og fosfor.Der høstes i hånden i begyndelsen af oktober i 4 kg (12 pund) bakker, druerne tørres efterfølgende og i januar presses de, hvorefter der påbegyndes en lang og langsom gæring på skindene. Herefter lagrer vinen på egetræsfade i lang tid afhængig af årgangen. Det hele giver dyb elegance, lag-på-lag-kompleksitet og vaskeægte Amaronekarakter med sveskeblomme, mørke bær, bitter chokolade og espresso som man får det på piazzaen i Verona….Et brag af en Amarone fra kompromisløse Armani. Lag-på-lag-kompleksitet og vaskeægte Amaronekarakter med sveskeblomme, mørke bær, bitter chokolade og espresso.
Se vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Falstaff Amarone, Amarone Riserva, Recioto Tasting 2020
annata 2016 - 89 punti
Concorso Internazionale Wine Enthusiast 2020
annata 2016 - 90 punti
Vini Buoni d’Italia 2019
annata 2014 - 3 Stelle
Concorso Internazionale Mundus Vini 2019
annata 2015 - Medaglia d’oro
Concorso Internazionale Mundus Vini 2013
annata 2008 - Medaglia d’oro
Concorso Internazionale Mundus Vini 2012
annata 2007 - Medaglia d’oro
- Område og Producent
Fire hundrede år er der gået midt i vinmarkerne og opleve passionen for vin. Faktisk stammer Armani familien fra området omkringAdige-floden i Nord-Italien.
Det hele begyndte igen den 7. december 1607, da Domenico Armani underskrev notariserede papirer (som stadig er i Trentos historiske arkiver) som dokumenterer, at hans far Simone overgavt ham land dækket af "træer og vinstokke". Det er en stadfæstet historie, og fra det øjeblik har den hæftet sig på familiens navn. Fire århundreder, der er blevet til tradition og kultur og som lærer den nuværende ejer Albino, dag efter dag, metoder, respekt og fasthed.
Denne tradition stimulerer ham til at vækste og fortsætte med at vækste, med den faste tro på, at jobbet er det smukkeste i verden. "Det at holde sine hænder i jorden og gøre det til vin, det er helt sikkert det mest vidunderligt erhverv, som skæbnen har til mig" siger Albino Armani: "Det er en tanke, der inspirerer mig, både simpel og kraftig på samme tid: Jeg vil respektere landet og det område, hvor jeg voksede op. Et sted hvor jeg lige siden jeg var en lille dreng, sammen med min far, gik rundt mellem vinfadene og vinmarkerne. Det er her i dette landskab, at jeg har lært betydningen af "la vita" (livet) og "la vite" (vinranker).
"Senere lærte jeg også at elske og respektere andre steder og andre lande, steder jeg senere opdagede, som Valpolicella, i Veneto og Marca Trevigiana i Friuli. Og efterhånden er disse steder også blevet en del af mig. Jeg er overbevist om, at vinavl er noget værdifuldt, og noget der skal beskyttes ved at træffe præcise og velovervejede beslutninger. Og kernen til vellykket vinavl skal altid være et menneske, med hans eller hendes ekstraordinære indsats for at dyrke druer og forvandle dem til vin. Et menneske, som ved og bevarer traditionen, men bruger konstant omtanke og ser udfordringen ved innovation - fordi tradition alene er ikke nok. Jeg har lært, at du ud på markerne og i vinkælderen gør hvad du skal gøre: på en naturlig måde og uden at tage genveje. Og resultaterne er mine vine" slutter Albino af.