3,9 vivino

ALEXANDER HEINRICH - RIESLING TROCKEN - WÜRTTENBERG

135,00 kr
  • Køb 6 for 89.50 pr. fl. og spar 34%

 

"A Heinrich"

Württemberg er kendt som Tysklands førende rødvinsregion. Næsten 70 procent af dens 11.461 hektar er beplantet med røde druesorter. Riesling druen er den vigtigste hvide drue og her har vi en virkelig god en. En tør Riesling til en meget favorabel pris.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeWürttemberg
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerRiesling
God TilAsiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Sushi
År2021
Alkohol11,5 %
Vivino3,9
114 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Eksotisk frugt og en klar Riesling duft

tabs-icon2 Smag

Ananas og fersken er noterne, men mineraliteten fra druen er stadig fint tilstede

Beskrivelse

Alexander Heinrich er opdraget til at elske og respektere naturen. Vinene her lavet efter traditionelle metoder. Det unikke terroir og vinstokkenes høje kvalitet ses som en gave fra naturen, og vinmarkerne dyrkes med tilsvarende omhu. I kælderen er vingården A. Heinrich afhængig af naturlig sedimentering og nogle få blide pumpeprocesser. Syren nedbrydes biologisk i træfaden og vinene får deres rundhed.

Vingårdens skråninger på vingården A. Heinrich er stejle og solrige, inklusive topplaceringer i Weinsberg-dalen, såsom "Altenberg" eller "Himmelreich". 

I modsætning til mange andre vinområder ligger Württemberg ikke ved en flod, men omfatter flere floder som Neckar, Tauber, Kocher og Jagst. De hyppigt skiftende jordbundsforhold fører til en lang række forskellige smagskarakteristika i Württemberg-vinen. Keuper, som fremmer mineralske, jordagtige rødvine, løss, sandsten og skalkalksten, som fremhæver mere frugtagtige noter i Württemberg-vin, og vulkanske komponenter er blot nogle få eksempler på Württemberg-jord.

Frugtig Riesling med friskhed og crispiness fra Württemberg lidt nord for Stuttgart. .

Mere frugtig og fyldig, end fra det nordlige Tyskland. Frugtnoterne i vinen er mere tropiske. Vinen er dog stadig mineralsk og har en fin syre som vi kender Riesling. Et superkøb for densom gerne vil have en tør Riesling og som ikke altid vil betale en månedsløn for disse typer :-)

Vingårdens hjemmeside HER - Se en video fra vingården HER og en mere fra vinkælderen HER

Område og Producent

samtale med alexander heinrich

En del af din vingård har været familieejet i over 250 år, og Heinrich-vingården er stadig en meget ung vingård, hvordan fungerer det?

I 1993 besluttede min far at åbne en vinbar. Han solgte vin fra sine egne druer, aftappede den lokalt hos bødkeren og modnede den i bedstemors garage. I 1999 var der den første egen vin fra vingården Heinrich - fra da af er vi vokset og har nu 11 hektar vinmarker. Herunder grunde, som allerede havde tilhørt mine bedsteforældre, og som vi købte tilbage eller forpagtede.

Din allerførste vin vakte en sensation...

Under min uddannelse som ønolog blev jeg boret ind i, at en Riesling aldrig skulle modnes på barriques. Så jeg gjorde præcis det som et mesterværk (griner). Og det virkede: Min barrique Riesling blev tildelt 15 ud af 15 mulige point. Den er i øvrigt tilbage - den blev tildelt 93 point i "best of riesling 2016".

Så er du en af ​​de unge vilde vinmagere?

Jeg kan ikke lide udtrykket vinmager. Man laver ikke vin, for som vinmager har jeg ikke indflydelse på, hvor vinstokkene er, hvordan vejret er, eller hvilke skadedyr der kan dukke op. Naturen klarer det hele. Og ungdom alene er ingen grund til bedre vine. Vin består af 2000 forskellige ingredienser, så det kræver også erfaring og viden at producere gode vine. Vindyrkning er ikke en teknisk proces, men tæt forbundet med respekt og påskønnelse af naturen.

Dine vinmarker er et sted mellem himmel og paradis, det lyder lovende...

Med rette (griner). Himmeriget og Paradis er navnene på de to yderste individuelle lag af vores vinmarker. Ind imellem ligger Altenberg, Rauberg og Dieblesberg. Området er ikke kun et paradis for vinbønder, de sidste vægfirben i Weinsbergdalen lever også på Rauberg, da denne kun blev ryddet delvist.

Vores grunde er fordelt, vi har ikke en stor individuel beliggenhed. Dette er godt, det giver dig mulighed for at drage fordel af hver placering på en meget målrettet måde og vælge den mest passende sort til plottet.

Hvad gør en vin til en rigtig Heinrich?

Jeg arbejder helt uden tilsætning af kommerciel gær og lader mine vine gære naturligt, gennem det såkaldte "spontangæring". Dette er ikke en ny opfindelse, det blev altid gjort på den måde indtil 1970'erne, hvor kontrolleret gæring med specialavlet gær fik overtaget. - Ved spontan gæring anvendes den gær, der er naturligt forekommende i vingården, de såkaldte miljøgær. Spontan betyder ikke, at druerne gærer med det samme, og man ikke skal gøre noget (griner). Tværtimod: den spontane gæring tager længere tid, de "vilde gær" tager som regel lang tid, før de starter deres arbejde. Derfor tager gæringsprocessen mindst tre måneder, nogle gange seks eller otte. Min bedstemor sagde altid: ”Skil ikke barnet, vinen, fra moderen, gæren, for tidligt.”

Fordi gæringsprocessen varer flere måneder, kommer den nye årgang meget senere. Ikke desto mindre er indsatsen og ventetiden værd: Vinene er som regel bedre, mindst lige så gode og faktisk aldrig dårligere, end når der tilsættes gær.

Hvorfor gør alle ikke dette?

Som kældermester har du mindre indflydelse på vinen, fordi du giver naturen mere medbestemmelse. Denne procedure er meget tættere på naturen: vinen efterlades med sin naturlige karakter. Med ensartet gær kan kældermesteren få mere indflydelse, han kan "designe" mere, for eksempel opnå mere krop eller mere frugtighed gennem målrettet brug af visse gærtyper. Men det gør vinene mere udskiftelige og konsekvente.

Smager de naturligt gærede vine anderledes?

Ja! De ældes ikke så hurtigt og er friskere, fordi gæren holder vinen ung. Der udvikles en behagelig cremethed – vinene er harmoniske i munden og intense i smagen. Jeg synes, naturen er god til det, den gør. Lokal gær giver vine, der smager årgangen og oprindelsen, som er mere komplekse og varierede.

Hvad gør du ellers anderledes?

Mit mål er en naturlig vindyrkning, hvis det er muligt uden eller med meget lidt pesticider. Derfor følger jeg med stor interesse udviklingen af ​​interspecifikke vinstokke. Det er druesorter, der er modstandsdygtige over for svampe og skadedyr. De var meget uansete i et stykke tid, men i mellemtiden har avlen gjort store fremskridt: Der er store variationer i startblokkene. For mig er dette den mest økologiske måde at dyrke vin på. Jeg har også eksperimenteret med homøopati til planter for at styrke vinstokkene.

Lige så åbensindet og eksperimenterende som jeg er på den ene side, er det lige så vigtigt for mig at beholde det afprøvede og afprøvede eller falde tilbage på det. Det er værd at kigge tilbage og genopfriske vores bedsteforældres viden: De vidste meget – desværre er meget af denne viden gået tabt.