3,7 vivino

ROCK FERRY VINEYARD - RIESLING - Central Otago - New Zealand

195,00 kr
  • Køb 6 for 149.50 pr. fl. og spar 24%

 

"The pole Riesling"

Langt nede på sydøen af New Zealand dyrker vingården Rock Ferry deres Riesling druer. Kraftig og mineralsk og er du med på at prøve noget helt anderledes end de europæiske pendanter, så bestil endelig

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandNew Zealandsk
OmrådeCental Otago
FyldeFrisk, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilAsiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2021
Alkohol13 %
Vivino3,7
tabs-icon1 Duft

Næsen er moden og med en imponerende tyngde med noter af petroleum, honning og blød eksotisk frugt, der bidrager med skøn friskhed og ungdommelig ynde.

tabs-icon2 Smag

smagen er frisk og forførende med noter af grape, friskskåret lime, kaprifol og et mineralsk bundtræk af flint giver flot kompleksitet og enestående balance.

Beskrivelse

Tom og Fiona Hutchison grundlagde deres vingård Rock Ferry i 2005. De købte vinmarker i Central Otago og Marlborough, som de med det samme omlagde til økologisk vinbrug. Vinmageren på Rock Ferry er den talentfulde vinmager Allan McWilliams, der har arbejdet i Australien, USA, Italien og ikke mindst på det legendariske Pomerol-slot Pétrus.

Rock Ferry finder vi i også Central Otago, nær bunden af New Zealands sydlige ø, i et af verdens sydligste vinregioner. Vingårde klamrer sig til bjergets sider, højt hævet over floden Gorges i et dramatisk landskab.

Trig Hill-vinmarken ligger på en af de højeste skråninger i Central Otago med en fantastisk soleksponering og en kompleks jordbund dannet af gletchere, der har bragt ler, grus, skiffer og silt med sig. Og her gror Riesling druen i bedste velgående. Næsen er moden og med en imponerende tyngde med noter af petroleum, honning og blød eksotisk frugt, der bidrager med skøn friskhed og ungdommelig ynde. Og smagen er lige så imponerende - frisk og forførende med noter af grape, friskskåret lime, kaprifol og et mineralsk bundtræk af flint giver flot kompleksitet og enestående balance.
Hemmeligheden ligger i, at 20% af mosten er gæret på fad og har gennemgået malolaktisk gæring - herved blødes syren op og vinen bliver mere fyldig, silkeblød og med mere modne karaktertræk uden at gå på kompromis med friskheden og elegancen.

Se en video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

I dag gør Rock Ferry i femten vin stilarter som stammer fra tre vinmarker fra to vindyrkningsområder! Vinstilerne spænder fra klassisk Marlborough Sauvignon Blanc til silkeblød Central Otago Pinot Noir, fra en elegant Marlborough Blanc de Blancs til en mineral Pinot Blanc fra Marlboroughs Rapaura subregion til en Tempranillo og sågar en Riesling fra Trig Hill Vineyard i Central Otago. 

Vinene er alle hentet fra deres egne vinmarker i Marlborough og Central Otago, som er certificeret økologisk. For at bevare fuld kontrol over kvaliteten udviklede Rock Ferry sin egen vingård i 2009, hvor Allan og hans team fortsætter med at udføre deres håndværk.

Her i Wineboutique fører vi disse produkter:

ESTATE WINES serien, som er repræsenteret i øjeblikket af ders 3. Rock label, blandet af druer dyrket i forskellige plots inden for deres egne vinmarker. De er repræsentative for regionale og subregionale sorter, især Marlboroughs Rapaura og Central Otago's Bendigo-underregioner.