J. Moreau & Fils - "Les Coches" - Pinot Noir - SUPERKØB

109,00 kr
  • Køb 6 for 78.50 pr. fl. og spar 28%

 

"Moreau Pinot"

I årenes løb har J. Moreau & Fils gjort sig bemærket på det internationale marked og er dermed blevet et prestigefyldt hus, der er anerkendt i hele verden. Vi kan godt lide når man kan finde en Pinot Noir til billige penge og som er så fin som denne.....

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frisk, Frugtig, Tør
DruerPinot Noir
God TilFed Fisk, Vildt
År2021
Alkohol12,5 %
89 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Aromaer af kirsebær og kaffebønner med noter af subtilt integreret eg.

tabs-icon2 Smag

Attraktive, silkebløde tanniner. Lækker på ganen, med frugtagtige smage, toast og dejlig kraft med chokolade og syltetøj. Lang afslutning med en bred vifte af frugtsmag.

Beskrivelse

J. Moreau & Fils blev grundlagt i 1814, da en ung mand ved navn Jean-Joseph Moreau slog sig ned i Chablis og giftede sig med en lokal vinhandlers datter. Efter i starten at have været en pioner i Chablis er vinhuset i dag en af de største og ældste producenter af Chablis-vine - kendt for deres store know-how og vinenes stil, der altid afspejler respekt for jorden. Vinene fra J. Moreau & Fils sælges i dag i over 80 lande verden over.

Yonne-området var tidligere det største vindisrikt i Frankrig. Over 300 både, kaldet "Coches d'Eau", sendte tavernavine til Paris. Med reference til denne historiske tradition er "Les Coches"-serien en samling af vine, der er resultatet af et omhyggeligt udvalg, lagring og blandingsarbejde, der fuldt ud udtrykker husets stil og værdier fra J.MOREAU & Fils siden 1814.

Denne dejlige Pinot, smagte vi i sommeren 2022 og syntes at skulle man smage og nyde en dejlig Pinot som var til at betale, var det denne vin. Druerne kommer fra Sydfrankrigs Languedoc-region, Bourgogne og Loire-dalen.

Vinifikationen Indledes med en kold maceration og efterfølges af en progressiv stigning i temperaturen op til 30°C. (86°F). Udvinding opnås ved udstansning af hætten og overpumpning af mosten. Druerne presses, og friløbs- og pressesaften blendes og får lov til at macerere.
En fjerdedel af vinen overføres til tønder med forskellige grader af toast for at give sukrositet, længde og ristede aromaer.

Lækkert sammen med fjerkræ, kalveblanquette, vildt og endda fed fisk som f.eks. multe eller laks. Servesres og nydes bedst ved 15 til 17 gr.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

I 1814 gifter Jean-Joseph Moreau sig med en lokal vinproducents datter og arver det ældste vinhus Chablis. Drevet af lidenskab for vin og traditionelle værdier driver han forretningen utroligt godt og bliver meget hurtigt en af ​​de vigtigste producenter af vin i Chablis. Han var en pioner i regionen, og hans succes blev ved med at stige.

I årenes løb etablerede J. Moreau & Fils sig på det internationale marked og er blevet et prestigefyldt hus med succes over hele verden.

Siden 1814 har J. Moreau & Fils rejst sig til udfordringen fra Chablis terroir om at få frem det allerbedste de enkelt druesorter, i stræben efter sine signatur vine, der er komplekse, elegante og præcist afbalancerede.

Siden 1999 har J. Moreau & Fils udviklet det originale og meget dynamiske koncept af " viniculture " og i forlængelse heraf erhvervet " viniculteur ." "Viniculture" er forbindelsen mellem vinformificering og viti- kultur , der kombinerer to iboende aspekter af vinfremstilling - arbejdet i vinstokkene og det i vingården og kælderen.

På hvert trin er deres  vigtigste aktiv alliancen mellem savoir-faire. Denne savoir-faire er legemliggjort af Lucie Depuydt, vinproducenten, der som en juveler, der mejsler en perle, kombinerer sin geologiske viden for at håndtere vinene omhyggeligt og med forsigtighed for både at bringe frem og beskytte de subtile og meget følsomme aromaer fra druerne.

Den Chablis-fødte Lucie Depuydt, vinproducenten i de sidste syv år, har delt sin nære forståelse af den lokale jord og erfaring i en verden af ​​vinfremstilling.