4,0 vivino

SIMPSONS WINE ESTATE “RABBIT HOLE” PINOT NOIR

325,00 kr
  • Køb 3 for 275.00 pr. fl. og spar 16%

 

"Brit Pinot"

England er det nye hit indenfor vin. Flere og flere udenlandske investorer køber vinmarksjord op i det sydlige England. Før var det druesorter som kunne håndtere det til tider kølige klima, men pga klimaforandringerne kan der nu også dyrkes ædle druesorter.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandEngland
OmrådeKent
FyldeFrisk, Frugtig, Let, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2022
Alkohol13 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft
Denne vin har en vidunderlig rubin/granat nuance og viser parfumerede vilde jordbær og søde krydderuromaer
tabs-icon2 Smag
På ganen er der modne, røde kirsebær, med syrlig syrlighed, der giver struktur og meget fine, bløde tanniner.
Beskrivelse

Selv de mindste forskelle i terroir - hældning, retning, læ, højde, jord - kan påvirke druerens egenskaber, og for Simpsons var det meget vigtigt at skabe en fornem engelsk vin, hvor disse parametre kunne opfyldes

Man lagde rødder til Simpsons Wine Estate i 2012 midt i Elham Valley 'uberørte skønhed - en uspoleret sø i North Downs of Kent, hvor konturerne af landet, klimaet og jorden næppe kunne forbedres når vi taler vinavl. Beliggende i et udpeget område af fremragende naturskønhed, sætter vores to vingårde en forbløffende sceneri, kiggende ud over det blide bølgende engelske landskab mod den karakteristiske kobber-grønne spir af Barham Church. 

Denne Pinot Noir er uhyre frugtig specifikt udvalgt for sin modenhed og koncentration. Denne smukt farvede vin udviser mørke kirsebær og røget eg-aromaer med antydninger af mokka. De elegante tanniner komplimenteres af syrlig, sort frugtsmag og undertoner af friskmalet kaffe. Denne lette og udtryksfulde rødvin fra grevskabet Kent har fået en kultfølelse i løbet af de to foregående årgange og bliver hurtigt udsolgt. 2022-årgangen viste sig at være fremragende til Pinot Noir, og vi er sikre på, at denne seneste udgivelse både vil glæde hengivne og vinde nye fans. Lavt udbytte burgundisk Pinot Noir klon 115 druer blev håndplukket under den fremragende 2022-høst. De blev omhyggeligt håndsorteret og afstilket direkte i fermentorer via tyngdekraften. Herefter blev de forsigtigt pumpet over en gang om dagen i en periode på 2 uger. Når den primære gæring var afsluttet, blev vinen drænet fra skindet i 2 år gamle franske egetræsfade, hvor den undergik malolaktisk gæring. Efter tre måneders lagring på fade blev vinen let filtreret og tappet på flaske i foråret 2024.

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - 94 point

Se vingårdens hjemmeside HER En dejlig video fra Vingården HER

Hvad anmelderne siger

Screenshot_2021-04-21_at_10.17.47_480x480 DWWA2022Silver90Points-Printedinrollsof1000stickers_large_jpg_480x480

 

Stunning Pinot Noir with a Burgundian hint of spice, earth and cherry compote. Cool and elegant. Wow!” 

Helena Nicklin, Luxury Lifestyle Magazine

“A powerful wine with a velvet texture. On the nose, crushed raspberries and cherries. along with some blackberry notes. There is a distinctive oak nature to this wine, with spice and smoke adding to the wine's obvious power. Savoury notes on the finish.” 

Decanter World Wine Award Judging Panel, 2022

“Gorgeous, floral, single vineyard pinot noir. One of our best reds to date!” 

Jane MacQuitty, The Times

Område og Producent

Ruth & Charles skriver om deres vingård i England:

Som et mand og kone-team har vi produceret prisvindende vine på Domaine de Sainte Rose, vores fantastiske, sydfranske ejendom, siden 2002. Fra vores 40 hektar store vingård har vi skabt et eklektisk udvalg af vine, der har vundet international anerkendelse og sælges over hele verden.

I 2012, tiltrukket af terroirets kvalitet og muligheden for at blive en del af, hvad der er en af ​​de mest dynamiske vinproducerende regioner i verden, bragte vi vores ekspertise og savoir-faire tilbage til Storbritannien og etablerede Simpsons Wine Estate med en ambition om at producere engelske vine i verdensklasse.

Med 30 hektar vinmarker nu i produktion og en topmoderne vingård beliggende kun få minutter fra vinstokkene, bliver vores eksklusivt ejendomsdyrkede stille og mousserende vine i stigende grad bebudet, både nationalt og internationalt, som nogle af de fineste.

Tiltrukket af engelsk vins enorme potentiale er hele vores team fuldt ud forpligtet til at bane vejen for nye stilarter og yderligere forbedre sit omdømme. Deres kombinerede ekspertise og tro på dette spændende område er en inspirerende formel.

 Vinproduktion kræver specialister inden for så forskellige områder som vindyrkning, vinfremstilling, salg, marketing og logistik, og det er det, der gør vores branche så interessant og engagerende. Vi tror på, at det er en hel teamindsats, der sikrer succes og værdsætter alle disse områder lige meget.

 For at fremme bæredygtige arbejdsmetoder er vi stolte af at gå ind for lige rettigheder og respektfulde arbejdsforhold i hele vores virksomhed.

Vi lagde rødder til Simpsons' Wine Estate i 2014 midt i Elham Valleys uberørte skønhed – en uspoleret søm i North Downs i Kent, hvor konturerne af landet, klimaet og jorden næppe kunne forbedres til vindyrkning. 

Vores vinmarker indtager pragtfulde positioner på de solrige, beskyttede skråninger af den maleriske landsby Barham, og vores vinmarker er beskyttet mod det engelske klimas lune af ældgamle skove og forankret i den ikoniske kalkholdige jord, der er så højt æret i verden af ​​både stille og mousserende vin.  Vinmarkerne, der er beliggende i et udpeget område med enestående naturskønhed (AONB), danner en dragende scene og ser ud over det blidt bølgende engelske landskab mod landsbykirkens karakteristiske kobbergrønne spir. 

Vi plantede de første 10 hektar Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir på vores ejendom i 2014. Dette er vores Roman Road Vineyard, der ligger langs ruten, som romerne først marcherede, da de invaderede England i 43 e.Kr., og medbragte de første vinstokke. Yderligere 20 hektar af de samme tre druesorter blev etableret på de sydlige skråninger af landsbyen i løbet af 2016 og 2017. Dette er vores Railway Hill Vineyard, såkaldt, fordi letbanen Canterbury til Folkestone passerede gennem dette sted i slutningen af ​​det 19. halvdelen af ​​det 20. århundrede.

Vores intenst kalkrige kridtjord, der udgør en del af den samme kridtryg, der strækker sig fra det sydlige England til den franske Champagne-region og videre til Bourgogne, er uden tvivl den mest eftertragtede til dyrkningen af ​​den hævdvundne trio af druer, der er kendt for at producere verdens fineste stille og mousserende vine: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Vi har set på vores vingård i Frankrig (Domaine Sainte Rose), hvordan de mest slående resultater inden for vindyrkning kommer fra landbrug på grænserne - at give vinstokkene lige nok af det, de har brug for for at overleve, men aldrig for meget. De modsatte kræfter fra en kridtjord understøtter denne opgave perfekt: den er fritdrænende og alligevel i stand til at absorbere vand og beskytter vinstokkene mod tørst selv i de tørreste perioder.