4,0 vivino

Taylor’s Historical Limited Edition Reserve Tawny Port "The Onion" - 1 liter i smuk træramme med skrift.

475,00 kr

 

"The blood of Taylor's 1L."

Denne flaske blev inspireret af de blæreformede vinflasker fremstillet i England mellem 1715 og 1740. I Storbritannien, hvor de blev brugt hovedsageligt i 1720'erne og begyndelsen af ​​1730'erne, var "blære" vinflasker relativt usædvanlige, men deres anvendelse i det europæiske kontinent var mere udbredt. Den særlige variant, som denne flaske i begrænset udgave var baseret på, med sin smalle ovale profil, beskrives ofte som en "flad kastanje" -form.

En fantastisk gaveidé til portvinsentusiasten....

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL100
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol19,5 %
Vivino4,0
tabs-icon1 Duft

En kerne af dyb murstensrød over i det rødbrune i kanten. En smukt moden og kompleks næse, fuld af stemningsfulde, subtile nuancer. Aromaer af blomme, figen og sultana, med en blød redolens af marcipan og butterscotch. Noter af cigaretkasse, cedertræ og læder tilføjer en eksotisk dimension til næsen.

tabs-icon2 Smag

Den har masser af intensitet og finesse samt en forførende, fyldig, rund og blød frugtsmag med noter af frugtkage og friske blommer efterfulgt af diskrete og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Disse 'blære' flasker holdt normalt mere vin end tidligere 'løg' flasker eller de mere cylindriske typer, der fulgte dem. Ligesom denne specialudgaveflaske blev omkring 1730 fuldblåste 'blære' flasker lavet til at indeholde omkring en liter vin.

Denne blanding blev omhyggeligt sammensat til denne begrænsede udgave, fra specielt udvalgte Portvine fra Taylors omfattende reserver af Tawny-vine, der er lagret på ristede Port-fade. Dens karakter er unik for denne aftappning, med den karakteristiske Taylors rigdom og med sit tydelige greb om eftersmagen.

OBS: DENNE FLASKE INDEHOLDER 1 LITER

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

358adcd3-a054-4bb7-9c60-f168e02a938b_700x700