4,7 vivino

Taylor´s 1961 Very Old Single Harvest - I ORIGINAL TRÆKASSE

3.495,00 kr

 

"Single 1961"

Taylor's har en af ​​de mest omfattende reserver af meget gammel fadmodnet portvin De inkluderer en samling af sjældne Single Harvest Ports. Disse er portvine fra et høst år, der lagre til fuld modenhed i krydrede egetræsfade og viser høståret på etiketten.

Taylor's har besluttet at foretage en begrænset frigivelse hvert år af en Single Harvest Port, der er foretaget 50 år tidligere. 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Grillede retter, Skimmel Ost, Stærke Oste
År1961
Alkohol20 %
Vivino4,7
tabs-icon1 Duft

Kerne af valnødbrun farve, omgivet af en bred kant af bleg gylden. Kraftig næse med ekstraordinær kompleksitet og overflod, der afslører flere nuancer og dimensioner af aroma. Først fremkommer en blødhed af melasse, tørret figen og sultana, blandet med nøddeagtig marcipan-aromaer. Når vinen åbner sig, dukker der noter af cedertræ og tørret tobaksblad sammen med subtile krydrede noter af sort peber og kardemomme og et flygtigt nyt strejf af citrus.

tabs-icon2 Smag

 I munden er vinen tæt, rund og koncentreret med en tyk fløjlsagtig konsistens, ret rig og sød i midten af ​​ganen, men derefter løftet af en frisk frisk syre på finishen, der er

fyldt med langvarige smag af butterscotch, mandel, appelsinmarmelade og tørret frugt. En smukt afbalanceret vin, stadig ren og frisk på trods af mange års modning i træ.

Beskrivelse

Taylor's har meget store lagre af aldrende tawny portvine, der blev lagt til at modne af tidligere generationer og er klar til at blive tilbudt til salg. Den seneste af disse perler er Single Harvest 1961. 1961 har stille og roligt lagret i Taylors kældre og er nu klar til alle, der ønsker at fejre 1961.

'Der er nogle mennesker, der muligvis husker Quinta de Vargellas 1961 Vintage Port, som man lancerede i 1963. Det er alt sammen nu væk, men de reserver, der blev afsat til tawny fra 1961, kan nu stilles til rådighed for portvinselskere. 

”Teamet på vingården har omhyggeligt passet denne gudedrik for at sikre, at den forbliver et perfekt eksempel på en portvin fra 1961. Modningsprocessen har naturligvis hjulpet  med at nå magiske niveauer af kompleksitet og elegance ”. Siger David Guimaraens, Taylor's Head Winemaker.

Disse ekstraordinære vine modnes blidt i de kølige og fugtige Taylors kældre i Vila Nova de Gaia, hvor forholdene er ideelle for vine, som langsomt skal udvikle de rige og komplekse aromaer og karakteristika ved meget gamle portvine.
En meget lille mængde af denne uovertrufne portvin lanceres nu som en eksklusiv Limited Edition. 2.900 flasker er produceret og præsenteres i en meget smuk trækasse.

Se en fantastisk video fra Taylor HER

Se Taylor´s hjemmeside HER

 

Område og Producent

Firmaet Taylor’s – eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder – er over 300 år gammelt. Taylor’s er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor’s var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!