OLIVER'S EXQUISITO 1995 SOLERA - Sødet efter gamle standarter og derfor sjælden.

499,00 kr

 

"Sweet Mouth"

Vi får flere og flere rom hjem fra kultproducenten Oliver&Oliver fra Den Dominikanske Republik. Hidtil har det kun været i deres hjemland de har solgt deres fantastiske rom.

 

 

TypeRom
Indhold i CL70
LandDen Dominikanske Republik
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

Denne rom har en meget frisk og frugtig duft, med et strejf af hindbær og sukkerrør. Flot komponeret rom med masser af karakter.

tabs-icon2 Smag

Åbner med en lækker imødekommende smag af karamel og friske frugter efterfulgt af en behagelig krydret eftersmag.

Beskrivelse

Her er der tale om en flot repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Den Dominkanske Republik, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske “Roneros”.
Basen for denne rom er et destillat fra 1985, blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blanding er overført til solerasystemet.

Rommen leveres i en flot blå stofpose med guldtryk og bånd

OBS: De rom vi har på lager af denne Exquisito 1990 er stadig de mere og mere sjældne editions, som er blevet sødet efter gamle standarter. En af de bedste rom som findes....

Ps: EU har besluttet at er der over 20 gr. sukker i en rom, må der på etiketten ikke stå rom mere. Vi har købt store mængder inden forbuddet og derfor står der stadig rom på etiketten. Disse bliver sjældnere og sjældnere. Samleobjekt!!

Oliver & Oliver hjemmeside HER - besøg hos Oliver & Oliver HER

Hvad anmelderne siger

Vandt Guld i kategorien Premium (16 til 21 års lagring) på Rum kongressen i Madrid 2013.

Område og Producent

Oliver blev grundlagt på Cuba i det 19 århundrede af Juanillo Oliver. Han kom til øen i spansk militær uniform for at kæmpe i den første uafhængighedskrig. Ved slutningen af sin militærtjeneste, besluttede han at blive på Cuba og forsøge at få sig en famillie og et udkomme. Et brændende ønske om en forretning med sukker og rom.

Mellem byerne Falcon og Placetas fandt han en ejendom og i dag er det en by, som hedder Oliver, for at hædre den driftige forretningsmand. Snart havde han bygget sukkerfabrik og stills til destilleringen og så begyndte høsten af sukkerrør. Det blev snart kendt, at Oliver lavede produkter der var en del bedre en andre.

I 1895 rasede endnu en uafhængighedskrig og Oliver fabrik blev brændt ned til grunden. Familien besluttede sig herefter, at gå over og blive almindelige farmere.

Da revolutionen i 1963 tog til, valgte Oliver familien at flygte.

i 1993, da nye tider også indfandt sig på Cuba, vendte medlemmer af familien Oliver tilbage til øen. Pedro Ramon Oliver satte sig for at undersøge familiens fortid. Også gamle formler, processer og designs blev sat under lup. Det var ved disse seancer, at Pedro fandt ud af hvordan god rom kunne laves.

På Cuba var det svært at starte en forretning og derfor valgte man at etablere sig på Den Dominikanske Republik.

I dag ligger hovedkvarteret Hato Nuevo i udkanten Santa Domingo. Her ligger 6000 egefade, som er moderrom til de mange forskellige typer, der distribueres til hele verdenen.

Firmaets overordnede ønske er: At producere rom af den højeste kvalitet i verden og at alle lande i verden skal kunne smage deres rom. At blive ved med at producere rom som verdens rom affocinados vil anerkende.

pedro_ramon_lopez_oliver