- Beskrivelse
Der er tale om flot repræsentant for den Spansk/ Cubanske stilart, melasse baseret, kolonne destilleret rom fra Caribien, lagret og blendet af Oliver & Olivers Cubanske "Roneros" på Den Dominikanske Republik. Basen for de forskellige rom i denne serie er destillater fra henholdsvis 1995, 1990 og 1985 - disse er blendet med en moderrom, med en gennemsnitsalder på mellem 15-25 år, inden blanding er overført til solerasystemet.
OBS: De rom vi har på lager af denne Exquisito 1990 er stadig de mere og mere sjældne editions, som er blevet sødet efter gamle standarter. En af de bedste rom som findes....
Ps: EU har besluttet at er der over 20 gr. sukker i en rom, må der på etiketten ikke stå rom mere. Vi har købt store mængder inden forbuddet og derfor står der stadig rom på etiketten. Disse bliver sjældnere og sjældnere. Samleobjekt!!
Se en lille video fra Oliver & Oliver HER - OG HER
Oliver & Oliver hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Vandt dobbelt Guld i kategorien Super Premium (over 21 års lagring) på Rum kongressen i Madrid 2013.
- Område og Producent
Fra Cubas oprindelse i XIX århundrede etablerede familien Oliver sig i Santo Domingo, Den Dominikanske Republik, hvor den siden 1997 har produceret blandede rom under navnet Oliver & Oliver. Nu bliver rommene fra Panama og Trinidad blandet her. Oliver & Oliver eksporterer i øjeblikket deres produkter til USA, Jomfruøerne, Mexico, Guatemala, Honduras, Peru, Chile, Spanien, Frankrig, Italien, Tyskland og Danmark. Virksomheden har fået ry for at producere premium rum i små nummererede og begrænsede udgaver. Kuban, Quorhum, Opthimus, Unhiq, Guantanamera og Cubanacan er nogle af dets mærker.
Oliver blev grundlagt på Cuba i det 19 århundrede af Juanillo Oliver. Han kom til øen i spansk militær uniform for at kæmpe i den første uafhængighedskrig. Ved slutningen af sin militærtjeneste, besluttede han at blive på Cuba og forsøge at få sig en famillie og et udkomme. Et brændende ønske om en forretning med sukker og rom.
Mellem byerne Falcon og Placetas fandt han en ejendom og i dag er det en by, som hedder Oliver, for at hædre den driftige forretningsmand. Snart havde han bygget sukkerfabrik og stills til destilleringen og så begyndte høsten af sukkerrør. Det blev snart kendt, at Oliver lavede produkter der var en del bedre en andre.
I 1895 rasede endnu en uafhængighedskrig og Oliver fabrik blev brændt ned til grunden. Familien besluttede sig herefter, at gå over og blive almindelige farmere.
Da revolutionen i 1963 tog til, valgte Oliver familien at flygte.
i 1993, da nye tider også indfandt sig på Cuba, vendte medlemmer af familien Oliver tilbage til øen. Pedro Ramon Oliver satte sig for at undersøge familiens fortid. Også gamle formler, processer og designs blev sat under lup. Det var ved disse seancer, at Pedro fandt ud af hvordan god rom kunne laves.
På Cuba var det svært at starte en forretning og derfor valgte man at etablere sig på Den Dominikanske Republik.
I dag ligger hovedkvarteret Hato Nuevo i udkanten Santa Domingo. Her ligger 6000 egefade, som er moderrom til de mange forskellige typer, der distribueres til hele verdenen.
Firmaets overordnede ønske er: At producere rom af den højeste kvalitet i verden og at alle lande i verden skal kunne smage deres rom. At blive ved med at producere rom som verdens rom affocinados vil anerkende.