3,8 vivino

Fiagre Bianco IGT - Antonio Caggiano - Campania

145,00 kr
  • Køb 3 for 95 pr. fl. og spar 35%

 

"The local"

Vinproduktionen hos Caggiano fokuserer på rent lokale druer og de tre DOCG områder i Irpinia, der er almindeligt anerkendt som nogle af Syd-Italiens mest interessante, også historisk set. Fiagre er, som navnet også antyder, en blanding af Fiano di Avellino og Greco di Tufo, to grønne druer med en distinkt egenkarakter, der regnes blandt de mest ædle i Syd-Italien. 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeCampanien
FyldeFrisk, Frugtig, Mineralsk, Tør
DruerFiano, Greco di Tufo
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2017
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
Duft

Dyb strågul farve. Noter af hvide blomster og eksotisk frugt. Men også noter af noget urtet og mineralsk.

Smag

Frisk, tør, frugtbetonet, og med attraktiv smagsfylde og god længde.

Beskrivelse

Fiagre er, som navnet også antyder, en blanding af Fiano di Avellino og Greco di Tufo, to grønne druer med en distinkt egenkarakter, der regnes blandt de mest ædle i Syd-Italien. Denne vin er lagt an på en umiddelbar primærfrugtighed, der kombinerer Fianos elegante, blomsterrige udtryk med Grecos smagsfylde og karakteristiske let bitre eftersmag. Begge druer yder en vin, der udvikles og typisk antager en mere olieret, eksotisk karakter efter få års flaskelagring, og de finder smukt sammen i denne hvide vin, der præsenterer sig med en skøn, spændstig frugtbetonet
saftighed i munden.

Se en video fra Campanien HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Blandt top 10% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
 
Område og Producent

Set fra en vinelskers synspunkt hører Campanien til blandt det mindst interessante i Italien. På trods af et dyrkningsmæssigt godt potentiale kan antallet af virkeligt gode producenter reelt tælles på én hånd – måske to. Kun godt 5% af regionens samlede landbrugsareal bruges til vindyrkning, og Campanien er da også et af de helt få områder, hvor man importerer mere vin end man eksporterer!

Fokuserer man derimod på Campaniens elite, hersker der ingen tvivl om, at regionen byder på exceptionelle og karakteristiske vine med stor personlighed. Vine som Greco di Tufo og Taurasi er meget afholdte og har siden romertiden nydt stor anerkendelse, også uden for Italiens grænser.

Ved en grov topografisk opdeling er Campanien præget af to landskabstyper. Mod øst langs hele regionen finder vi Apenninernes kølige omgivelser, der danner rammen om f.eks. vinene fra Avellino. Mod vest er regionen domineret af den varme kyststrækning samt øerne Ischia og Capri. Det meste af denne kyststrækning består af stejle skråninger, der hurtigt rejser sig til en serie af bakkedrag mellem 100-500 meters højde over havets overflade. Hovedvægten af kystens vinproduktion er begrænset til små områder omkring Napoli samt et større areal helt sydpå.

På trods af den sydlige beliggenhed er Campanien godt repræsenteret af lokale og karakteriske grønne druer. Især Greco di Tufo og Fiano danner basen for bemærkelsesværdigt intense og fyldige vine. Hvad angår de blå druer er Aglianico og Guarnaccia (Grenache) – også kendt som Alicante – de mest betydningsfulde.

Familien Caggiano har gennem generationer dyrket og solgt vin fra deres fire hektar jord i hjertet af produktionszonen Taurasi DOCG. Firmaets nuværende form blev etableret i 1994 af Antonio Caggiano der, gennem opkøb af nøje udvalgte jordparceller i Taurasi zonen, i dag har 15 hektar af zonens bedst placerede vinmarker til rådighed.

Den årlige produktion er på 70.000 flasker fordelt på to hvide og tre røde vine. Man benytter udelukkende lokale druer, dvs. Fiano di Avellino og Greco di Tufo til de hvide og aglianico til de røde. Denne
fastholdelse af de traditionelle Campania druer forhindrer dog på ingen måde Caggiano i at producere vine af stor klasse. Samtlige af hans vine bliver lagret på franske egetræsfade. Der er således tale om moderne vine, som dog i høj grad respekterer druernes særegne karakterer.

Caggianos intensive arbejde i både mark og kælder, samt samarbejdet med ønologen Luigi Moio sikrer en meget høj kvalitet på samtlige af Caggianos vine, der generelt opnår 2 glas og af og til 3 glas i den italienske vinguide Gambero Rosso.