4,0 vivino

Giovanni Viberti - Nebbiolo - Langhe D.O.C.

Tilbuds Pris: 150,00 kr

Før Pris: 175,00 kr

 

"Langhe cru"

Distriktet som er en del af Piemonte omfatter også Barolo. Man kan her finde vine, som er særdeles gode køb. Vi har fundet en her.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeLanghe-Piemonte
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2018
Alkohol13 %
Vivino4,0
34 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en skøn rødvin med flot rubinrød farve og delikat frugtduft

tabs-icon2 Smag

 Fyldig og intens frugtsmag med tydeligt strejf af kirsebær, bløde tanniner.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag

Beskrivelse

For vine, der ikke overholder produktionskriterierne (produktionsareal, druesorter eller vinfremstillingsteknikker), der er knyttet til de prestigefyldte navne som Barolo og Barbaresco, er der Langhe DOC, som har mere afslappede produktionsbegrænsninger, der gør det muligt for vinproducenter at eksperimentere med sorter og teknikker, der ikke er godkendt i henhold til andre DOC'er. 

Siden introduktionen i november 1994 har Langhe DOC fået en betydelig anseelse for sin innovative vinavl og anvendelse af internationale sorter. Kreativiteten, som dette giver de lokale vinproducenter, har ført til en ny generation af højkvalitetsvine, mange sammenlignelige med de prestigefyldte "Super Tuscans" fra Toscana.

Denne vin er produceret af Nebbiolo-druer, der er dyrket i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien.
Alle druerne er håndplukkede og specielt udvalgt til denne vin, der har været lagret 9-10 måneder på ståltanke, derefter 2-3 måneder på egetræsfade og til sidst 3 måneder på flasken inden frigivelsen.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2016 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 100 bedømmelser (2015 Årgang)

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 120.000 flasker om året, lavet af et ungt og motiveret personale.