3,8 vivino

Chateau Petit Bois - Lussac Saint-Émilion

150,00 kr

 

"The satelite"

Vi kender alle St-Emilion, men rundt omkring dette distrikt findes der små satelit kommuner, hvor vinene er flotte og skønne. Herfra kan man virkelig gøre nogle suveræne vinkøb.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBordeaux
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol14 %
Vivino3,8
12 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Kompleks med glatte frugter som sorte bær og morellokirsebær, dejlig struktur overalt. Blomme og lakrids dekorerer finishen.

Beskrivelse

Hvilken dejlig Bordeaux vi har fat i her. Vi har St-Emilions fantastiske blødhed, hvortil Merlot druen bidrager og Cabernet Franc druen bidrager til struktur og en massiv duft. En superdejlig vin til små penge når vi taler Bordeaux.

For at kvalificere sig til Lussac-Saint-Emilion-appellationen skal vinen indeholde minimum 11 % alkohol, hvilket denne gør med sine 14% og komme fra vinmarker plantet med en tæthed på mindre end 5.500 vinstokke pr. hektar. Vin fremstillet af hybride vinstokke eller vine under tre år kvalificerer sig ikke. Appellationens samlede vingårdsareal dækker cirka 1460 hektar.

Vinen er fantastisk til lam eller andre fine kødudskæringer, men tåler ikke bearnaise sauce og andre fede saucer.

 

Område og Producent

Siden 1947 har Vergniol-familien plejet denne ejendom til, hvad den er i dag. Konsekvent produceres en af de stærkeste eksempler på fine vine denne St Emilion-satellit. En blanding af 80% Merlot, 20% Cabernet Franc.

Vergniol familien ejer i dag 3 slotte: Chateau Petit Bois, Chateau La Pervenche og Chateau Vieilles Pierres.

Lussac-Saint-Emilion er den nordligste af de fire 'satellitter' inden for den større Saint-Emilion- appellation på 'højre bred' Libournais-distriktet i Bordeaux .

Lavie-floden løber langs den sydvestlige grænse af Lussac-Saint-Emilion og adskiller den pænt fra Montagne-Saint-Emilion . Mod sydøst er den anden satellit Puisseguin-Saint-Emilion . Mod øst er appellationen Cotes de Francs . Ud over dette grænser dens nordlige grænser til den bredere Bordeaux AOP appellation, som strækker sig helt til departementets grænse med Charente-Maritime.

Landskabet i Lussac er lidt højere og mere bølgende end det, der hersker tættere på Dordogne, selvom der stadig findes et vist element af alluvial ler i dens jordbund.

De druer, der er tilladt i Lussac-Saint-Emilion appellationen, er Merlot , Malbec , Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon . Merlot er langt den dominerende sort, oftest samarbejdet med Cabernet Franc (her kendt som 'Bouchet').