4,2 vivino

Chateau Lagrange - 3 cru. - St. Julien - Bordeaux

750,00 kr

 

"New born"

I firserne hvor deres ærbødige vinhandler blev uddannet i Bordeaux, var Chateau lagrange bestemt ikke kendt for fremragende vine, men i dag ser det helt anderledes ud. Vi har fået fat i noget af deres vin og sælger det til en god åris, når man tager i betragtning, af den super kvalitet der nu findes i glasset.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSt. Julien
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot
God TilRødt Kød, Vildt
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
10 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Mellem til dyb granat-lilla farvet, 2018 Lagrange eksploderer fra glasset med bombastiske noter af crème de cassis, chokoladeovertrukne kirsebær og bagte røde og sorte blommer med indslag af rosenolie, cedertræ, blyantbly og hoisin

tabs-icon2 Smag

Mellem til fyldig. Smagen er spækket med saftige sorte frugter og overbevisende spænding med en finkornet tekstur til at støtte, afsluttende på en dvælende mineralsk note.

Beskrivelse

Chateau Lagrange er det største af alle de klassificerede cru'er med 117 hektar vinstokke (hvoraf 4 er beplantet med hvide sorter). Topkvalitet Saint Julien er blevet produceret her siden slutningen af ​​1980'erne, da den blev købt af Suntory-gruppen i Japan. Dette kvalitetsniveau opnås til dels ved fremstilling af en meget god andenvin, Les Fiefs de Lagrange, som i de fleste årgange udgør mere end 50 % af produktionen. De røde sorter er plantet 67% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot og 5% Petit Verdot. Direktør Matthieu Bordes fortalte, at i 2018 var bærene her de mindste, der nogensinde er set. 

Médoc er uden tvivl stedet, hvor Cabernet Sauvignon bedst udtrykker sin karakter. Når denne druesort plantes i slottets dybe grusbundne jord, udgør den selve rygraden i vinen og sikrer dens store lagringspotentiale. Den største af vingårdens vinmarker er forbeholdt denne elite drue, der dækker 67% af godset. Med hensyn til Merlot klarer denne tidligere sort sig meget godt på slottets køligere jorder, hvilket udgør 28% af vingården. Derefter, for den sidste touch, øges kompleksiteten af ​vinen med de 5% af Petit Verdot, der er plantet på den mest prestigefyldte jord.

2018 Château Lagrange er en tæt seriøs vin, der tilbyder en uudviklet, men utroligt lovende buket af cassis, solbær, brændt jord, grafit
og violer. En stor, rig, fyldig Saint-Julien, den leverer spændende renhed af frugt, masser af baggrunds-eg, modne, silkebløde tanniner og en fantastisk smag. Det er seriøst, men det kræver tålmodighed. Gem til  7-10 år efter høstår og nyd i løbet af de følgende to årtier.

Se vingårdens hjemmeside HER - Hvor ligger slottet, se HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 36% mere.
most_user_rated
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 1700 bedømmelser
 

Mellem til dyb granat-lilla farvet, 2018 Lagrange eksploderer fra glasset med bombastiske noter af crème de cassis, chokoladeovertrukne kirsebær og bagte røde og sorte blommer med indslag af rosenolie, cedertræ, blyantbly og hoisin. Mellem til fyldig, ganen har fantastisk liv til modenheden, spækket med saftige sorte frugter og overbevisende spænding med en finkornet tekstur til at støtte, afsluttende på en dvælende mineralsk note. Godt gjort! Drik 2025-2045.

95
Lisa Perrotti-Brown MW, Wine Advocate (End of Mar), March 2021

Ekstremt parfumeret og raffineret med sorte oliven og kirsebær. Blomsterlige undertoner. Fyldig, men alligevel reserveret. Sten- og tørjordskarakter til den mørke frugt på ganen. Saftig og cremet finish. Bedst efter 2025.

94
James Suckling, JamesSuckling.com, March 2021

Sort chokolade og intense brombær- og blåbærfrugter, krydderier fra nelliker og sort peber, strejf af cigaræske, salvie, laurbærblad og blyantbly. Bærene i 2018 var de mindste nogensinde, fra den nordøstlige vind, der kom i september og tog 1 hl/h udbytte ud hver dag - hvilket sammen med de høje alkoholer betød, at udvindingen skulle kontrolleres nøje i kælderen. Vellykket og underholdende. 3.42ph, 54% førstevin, 50% ny eg. Eric Boissenot konsulent.

94
Jane Anson, JaneAnson.com, March 2022

Smagte blindt. Korrekt og pænt. Moden nok med en ganske tanninfyldning. Sæt kryds i boksene. 14,5 %
drik 2027 – 2043

16.5
Jancis Robinson MW, JancisRobinson.com, February 2022

67% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot, 5% Petit Verdot; 50% ny eg. Tøndeprøve.
Sort kerne. Temmelig sort og rød frugt på næsen og et attraktivt lag af knuste sten. Selv et strejf af kasseblad. Saftig og frisk på ganen, en lille smule rå men masser af energi og mere friskhed end de fleste. (JH) 14,6%
Drik 2026-2035

16.5
Julia Harding MW, JancisRobinson.com, April 2019

Dyb rubin, med fokuseret og præcis cassis og muskatnød på næsen. Smagen er saftig og ren med blå og sorte frugter i kernen. Tanninerne er overdådige og modne, men mundrette, hvilket giver en kødfuld og rig finish, der skal bruge tid på at folde sig ud. Længden på finishen tyder på et meget godt potentiale.

92+
Farr Vintners, Farr Tasting, April 2019
Område og Producent

Den japanske gruppe, Suntory, erhvervede domænet i 1983 og  købet blev underskrevet af Suntory's præsident, hr. Keizo Saji.

Marcel Ducasse blev derefter ansat sammen med Kenji Suzuta for at gennemføre den komplette omstrukturering af vingården og en spektakulær renovering af hele ejendommen. Dette første skridt var med til at markere genfødslen af ​​CHÂTEAU LAGRANGE.

Efter tyve år med dedikeret arbejde såvel som menneskelige og tekniske investeringer havde Lagrange igen fundet anerkendelse i branchen.

I dag har et ny tandem, Matthieu Bordes og Keiichi Shiina, overtaget denne søgen efter den fremragende karakter som 3 cru vin bør have. En anden fase af investeringer begyndte med 2008-årgangen, hvilket gav Lagrange de tekniske midler til at følge deres ambitioner: Produktionen af ​​raffinerede, elegante og udtryksfulde vine i den bedste Saint-Julien-stil. Der har også været en udvikling af produktionsmetoder mod en større bevidsthed om miljøet og den økologiske indvirkning på ejendommen.

Denne filosofi afspejles ikke kun i respekten, der vises for domæneets historie, og pleje af dets virkelig usædvanlige Terroir, men også i de unikke oplevelser, der deles over hele verden omkring et glas af Lagranges vin.